Ουκρανία: «Οι Ρώσοι έβγαζαν χρυσά δόντια από ζωντανούς και νεκρούς Ουκρανούς», λέει το Κίεβο

«Οι Ρώσοι έβγαζαν χρυσά δόντια από ζωντανούς και νεκρούς», λέει το Κίεβο Facebook Twitter
0

Χρυσά δόντια βγαλμένα από στόματα ζωντανών και νεκρών Ουκρανών ανακαλύφθηκαν σε εδάφη που ανακαταλήφθηκαν από τη Ρωσία από στρατεύματα του Κιέβου, σύμφωνα με αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ένα πλαστικό κουτί γεμάτο με περισσότερες από 200 θήκες δοντιών και οδοντοστοιχίες ανακαλύφθηκε από μαχητές στην πόλη Pisky-Rad'kivs'ki στη βόρεια Ουκρανία, ανατολικά της πόλης Ιζιούμ- οδηγώντας τους αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον χώρο ενός ρωσικού θαλάμου βασανιστηρίων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ενημέρωσε μέσω Twitter για τη ζοφερή ανακάλυψη, υποστηρίζοντας ότι το κουτί βρέθηκε μαζί με εργαλεία βασανιστηρίων.

Η επιτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας στις νότιες και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας την έχει δει να ανακαταλαμβάνει εκτάσεις που προηγουμένως βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Όταν τα ουκρανικά στρατεύματα ανέκτησαν τον έλεγχο αρκετών περιοχών, άρχισε να αποκαλύπτεται μια σειρά από ζοφερές ανακαλύψεις - κυρίως τα πτώματα βασανισμένων πολιτών που βρίσκονταν στους δρόμους της Μπούχα και ήταν θαμμένα σε ομαδικούς τάφους που είχαν σκαφτεί στο Ιζιούμ.

Τα χρυσά δόντια που άφησαν πίσω τα ρωσικά στρατεύματα είναι το τελευταίο εύρημα που πυροδότησε έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής, οι ρωσικές δυνάμεις λεηλάτησαν και έκλεψαν «τα πάντα», συμπεριλαμβανομένων χρυσών δοντιών, «από ζωντανούς και νεκρούς», σύμφωνα με την Ένωση Πολιτικών Συμβούλων της Ουκρανίας, η οποία έχει προβεί και στο παρελθόν σε καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου κατά της Ρωσίας και της ηγεσίας της.

«Οι Ρώσοι έβγαζαν χρυσά δόντια από ζωντανούς και νεκρούς Ουκρανούς», λέει το Κίεβο Facebook Twitter

Ο Dr Denis Bohush, πρόεδρός της, δήλωσε ότι η ανακάλυψη των χρυσών δοντιών έχει αναφερθεί στην Επιτροπή Εγκλημάτων Πολέμου για διερεύνηση.

Και πρόσθεσε: «Όταν οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθερώνουν πόλεις και χωριά από τους Ρώσους κατακτητές, ανακαλύπτουν νέες θηριωδίες. Αυτό το κουτί με τα χρυσά δόντια ανακαλύφθηκε από τις δυνάμεις μας, το οποίο αφηγείται μια άλλη ιστορία των ρωσικών θηριωδιών - την εξαγωγή χρυσών δοντιών από τα στόματα ζωντανών και νεκρών Ουκρανών».

Η τοποθεσία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό από τον Serhii Bolvinov, επικεφαλής ερευνητή στην περιοχή του Χάρκοβο.

«Οι γείτονες άκουγαν συνεχώς κραυγές από εδώ. Στην έρευνα βρέθηκε ένας φρικτός θάλαμος βασανιστηρίων στο χωριό. Η αστυνομία ενημερώθηκε για βασανιστήρια όπου θάβονταν ζωντανοί και χρήση μάσκας αερίου με ένα κουρέλι που σιγοκαίει. Στον θάλαμο βασανιστηρίων βρέθηκαν επίσης ένας δονητής και ένα κουτί με οδοντοστοιχίες», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ