Οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια για τους εμβολιασμένους ξένους πολίτες

Οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια για τους εμβολιασμένους ξένους πολίτες Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Από τον Νοέμβριο οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους πολίτες. 

Όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείχνουν απόδειξη εμβολιασμού πριν από την επιβίβασή τους και ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού εντός τριών ημερών πριν από την άφιξη στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Τζεφ Ζάιεντς, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την πανδημία. 

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Ουάσινγκτον είχε περιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια προς τις ΗΠΑ για ξένους πολίτες από ευρωπαϊκές χώρες, την Ινδία, το Ιράν και την Κίνα μεταξύ άλλων. 

Οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί που θέλουν να επιστρέψουν από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού την παραμονή του ταξιδιού τους και να προσκομίσουν απόδειξη ότι έχουν αγοράσει τεστ το οποίο θα κάνουν μετά την άφιξή τους. 

Τα αμερικανικά Κέντρα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών (CDC) θα εκδώσουν οδηγίες προς τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να συγκεντρώνουν τους αριθμούς τηλεφώνων και τα email των ταξιδιωτών, για το νέο σύστημα ιχνηλάτησης. Οι αρχές θα επικοινωνούν με τους ταξιδιώτες μετά την άφιξή τους, για να ρωτήσουν αν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού. 

Επίσης, τα CDC θα αποφασίσουν ποια εμβόλια θα γίνονται δεκτά και αν αυτό θα ισχύσει για σκευάσματα που δεν έχουν εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν μόνο για τα αεροπορικά ταξίδια και δεν θα επηρεάσουν τους περιορισμούς στα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Ζάιεντς. 

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μία απότομη αλλαγή στάσης για τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν, που την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι δεν είναι η σωστή στιγμή για την άρση περιορισμών, σημειώνει το Reuters. 

Ο Ζάιεντς εξήγησε ότι ο λόγος αυτής της κίνησης ήταν ο ρυθμός των εμβολιασμών παγκοσμίως. Επίσης, η απόφαση του Λευκού Οίκου ανακοινώθηκε την παραμονή της επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναμενόταν να πιέσει τον Τζο Μπάιντεν να άρει τους περιορισμούς. 

Η Κομισιόν, με ανάρτηση στο Twitter, καλωσόρισε την απόφαση των ΗΠΑ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την ΕΕ. «Ένα πολυαναμενόμενο βήμα για συγγενείς και φίλους που είχαν χωριστεί και καλά νέα για τις επιχειρήσεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τα ασφαλή ταξίδια», ανέφερε ακόμη η ανάρτηση. 

Τον ενθουσιασμό του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο Μπόρις Τζόνσον με tweet. «Είναι μια φανταστική ώθηση για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο και υπέροχο ότι μπορούν να συναντηθούν ξανά συγγενείς και φίλοι από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.  

Με πληροφορίες από ΝΥΤ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM