Ο Έλον Μασκ διαψεύδει δημοσίευμα των ΝΥΤ περί σχεδίου για απολύσεις στο Τwitter

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει δημοσίευμα των ΝΥΤ περί σχεδίου για απολύσεις στο Τwitter Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ διέψευσε ρεπορτάζ των New York Times σχετικό με σχέδιο για απολύσεις στο Twitter, πριν από την 1η Νοεμβρίου. 

Απαντώντας σε χρήστη της πλατφόρμας που έκανε ανάρτηση για τις απολύσεις, ο Μασκ απάντησε: «Αυτό είναι ψέμα». 

Το Σάββατο οι New York Times έγραψαν ότι ο Μασκ έδωσε εντολή για μείωση των θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρεία και ότι οι απολύσεις θα γίνουν πριν από την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία στην οποία είναι προγραμματισμένο να λάβουν οι εργαζόμενοι μετοχές, στο πλαίσιο των απολαβών τους από την εταιρεία. 

Μόλις ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Twitter, o Μασκ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παράγκ Αγκραουάλ, τον οικονομικό διευθυντή Ντεντ Σίγκαλ και την επικεφαλής νομικών υποθέσεων Βιτζάγια Γκάντε. Στο παρελθόν είχε κατηγορήσει και τους τρεις τους ότι παραπλάνησαν τον ίδιο και επενδυτές του Twitter για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα. 

Εκτός από τη διάψευση του ρεπορτάζ των Νew York Times, ο δισεκατομμυριούχος τα έβαλε ξανά με την αμερικανική εφημερίδα. Αυτή τη φορά, ανάρτησε φωτογραφία δημοσιεύματος, που αφορούσε το γεγονός ότι ανάρτησε link ιστοσελίδας που είναι γνωστή για τη δημοσίευση «fake news»

Επρόκειτο για την απάντηση του Έλον Μασκ σε ανάρτηση της Χίλαρι Κλίντον. Σε αυτό το tweet- το οποίο στη συνέχεια διέγραψε- επισύναψε link με θεωρία συνωμοσίας για την επίθεση στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι. 

«Αυτό είναι ψέμα, δεν έκανα tweet link των New York Times», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, απαντώντας στο εν λόγω ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας. 

Σε άλλη ανάρτηση, έγραψε ότι θα αλλάξει η διαδικασία επαλήθευσης λογαριασμού. Το Platformer έγραψε την Κυριακή, επικαλούμενο πηγές, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρεώνεται η χορήγηση του σήματος για έναν επαληθευμένο λογαριασμό. Οι χρήστες θα πρέπει να εγγραφούν στο Twitter Blue, πληρώνοντας 4,99 δολάρια τον μήνα, ή θα χάσουν το σήμα επαλήθευσης εάν προχωρήσει αυτό, σύμφωνα με αυτές τις πηγές. 

Σε ξεχωριστό ρεπορτάζ, το The Verge έγραψε ότι εξετάζεται να αυξηθεί η συνδρομή για το Twitter Blue από 4,99 σε 19,99 δολάρια τον μήνα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM