Μπολσονάρου: Facebook, Instagram και YouTube αφαίρεσαν βίντεο του για τον κορωνοϊό

Μπολσονάρου: Facebook, Instagram και YouTube αφαίρεσαν βίντεο του για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΕPA
0

Το Facebook, το Instagram και το YouTube αφαίρεσαν και αυτά με τη σειρά τους βίντεο στα οποία ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αναφερόταν στον κορωνοϊό. Κίνηση που ήδη είχε κάνει το Twitter

Τα επίμαχα βίντεο του προέδρου της Βραζιλίας κρίθηκε ότι διέδιδαν την παραπληροφόρηση για τον ιό. Σε αυτά, ο Μπολσονάρου μιλούσε για την υδροξυχλωροκίνη, λέγοντας ότι είναι το φάρμακο για τον κορωνοϊό. Κάτι για το οποίο όμως δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις, αφού συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές για να διαπιστωθεί αν αποτελεί κατάλληλη θεραπεία.

Σε άλλο βίντεο, ο ακροδεξιός ηγέτης της Βραζιλίας χλεύαζε τις οδηγίες της κυβέρνησής του για τήρηση αποστάσεων, καθώς συνάντησε υποστηρικτές τους στον δρόμο, τους οποίους κάλεσε να κρατήσουν την οικονομία σε λειτουργία.

Το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Λουίς Ενρίκε Μαντέτα είχε υπογραμμίσει τη σημασία του περιορισμού, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα της Λατινικής Αμερικής, περισσότερα από 4.200. Όμως, ο Μπολσονάρου επιμένει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο και αντιδρά στην επιβολή αυστηρών μέτρων. Και έφτασε στο σημείο να απειλεί με καρατόμηση τον υπουργό Υγείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μεταξύ άλλων, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει υποστηρίξει πως οι πολίτες της χώρας του έχουν αντισώματα για να προστατευθούν από τον ιό, τον οποίο έχει παρομοιάσει με «ελαφριά γρίπη». Έχει αποκαλέσει «κόλπο των ΜΜΕ» την πανδημία, ενώ ζητά να ανοίξουν ξανά τα σχολεία στις περιοχές που έχουν κλείσει, όπως και τα καταστήματα.

«Παραπληροφόρηση που μπορεί να προκαλέσει βλάβη»

«Αφαιρούμε από το Facebook και το Instagram περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους χρήσης, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την παραπληροφόρηση που θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε άτομα», ανέφερε ανακοίνωση του Facebook, που διέγραψε τα βίντεο.

Στην ίδια κίνηση προχώρησε και το YouTube, που τα αφαίρεσε από τον λογαριασμό του Μπολσονάρου. «Η εταιρεία έχει ξεκάθαρη πολιτική που απαγορεύει τα βίντεο τα οποία προωθούν ιατρικά ατεκμηρίωτες μεθόδους για την πρόληψη από τον κορωνοϊό. Αφαιρούμε γρήγορα τα βίντεο που παραβιάζουν αυτή την πολιτική», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube, μιλώντας στο Euronews.

Με πληροφορίες από Bloomberg, AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM