Ζαΐχ Μπολσονάρου: Η κρίση του κορωνοϊού είναι κόλπο των ΜΜΕ

Ζαΐχ Μπολσονάρου: Η κρίση του κορωνοϊού είναι κόλπο των ΜΜΕ Facebook Twitter
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου επιτέθηκε σε ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους
0

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους και τα ΜΜΕ ότι «εξαπατούν» εσκεμμένα τους πολίτες σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του κορωνοϊού.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι περίπου 15.000 και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής προετοιμάζονται για αύξηση των θανάτων. Ήδη πολλές κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα σύνορα, ενώ σε μεγάλες πόλεις έχει επιβληθεί καραντίνα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί το πλήγμα.

Παρ' όλα αυτά, ο Μπολσονάρου αντιστέκεται στην επιβολή δραστικών μέτρων, κάνοντας λόγο για «υστερία» των ΜΜΕ για τον κορωνοϊό και για «μικρή γρίπη». Αυτήν τη φορά, σε τηλεοπτική συνέντευξη, επιχείρησε ξανά να υποβαθμίσει τους κινδύνους της πανδημίας. Και επιτέθηκε σε τοπικούς κυβερνήτες, όπως αυτοί του του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο, που κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, επιβάλλοντας καραντίνα.

«Ο κόσμος σύντομα θα δει ότι ξεγελάστηκε από αυτούς τους κυβερνήτες και από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό» υποστήριξε ο Μπολσονάρου, παρότι στη Βραζιλία ήδη 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 1.546.

Για έκτη συνεχόμενη νύχτα, πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια χτυπώντας κατσαρόλες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Ο Μπολσονάρου όμως έκανε λόγο για «συνωμοσία» για την ανατροπή του, με τη στήριξη των ΜΜΕ.

«Είναι μια ξεδιάντροπη καμπάνια, μια κολοσσιαία και παράλογη καμπάνια ενάντια στον αρχηγό του κράτους. Θέλουν να με αναγκάσουν να φύγω με όποιον τρόπο είναι δυνατό» υποστήριξε ο Πρόεδρος της χώρας.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες

Πάντως, δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα καταγράφουν μεγάλη δυσαρέσκεια για τη στάση του Ζαΐχ Μπολσονάρου απέναντι στον κορωνοϊό. Το 48% των ερωτηθέντων στο Σάο Πάολο θεωρούν τη διακυβέρνησή του κακή ή φρικτή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ibope.

Επιπλέον, το 51% των ευκατάστατων Βραζιλιάνων και το 46% εκείνων με πανεπιστημιακή μόρφωση δεν είναι ικανοποιημένοι με τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha.

Η Ελιάνε Καντανιέντε, αρθρογράφος της εφημερίδας «Estado de Sao Paulo», αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί υποστηρικτές του Προέδρου, άλλοι όμως βλέπουν πιο ξεκάθαρα την κατάσταση.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί bolsonaristas. Άλλοι όμως, που τον ψήφισαν, αλλά δεν είναι φανατικοί υποστηρικτές του, αρχίζουν να βλέπουν ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ο Πρόεδρος ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι αν σήμερα γίνονταν προεδρικές εκλογές (είναι προγραμματισμένες για το 2022), τότε θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ηττηθεί ο Πρόεδρος.

Με πληροφορίες από τον Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM