Μπολσονάρου για κορωνοϊό: «Οι Βραζιλιάνοι ποτέ δεν κολλούν τίποτα»

Μπολσονάρου για κορωνοϊό: «Οι Βραζιλιάνοι ποτέ δεν κολλούν τίποτα» Facebook Twitter
Μπολσονάρου για κορωνοϊό: «Οι Βραζιλιάνοι ποτέ δεν κολλούν τίποτα» (EPA)
1

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου ισχυρίζεται ότι οι Βραζιλιάνοι ενδεχομένως να έχουν ήδη αντισώματα που εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν τα 3.000. Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ότι οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κολυμπήσουν στα περιττώματα «και πάλι να μην πάθουν τίποτα».

Ενώ ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία ανέρχεται στους 77, ο Μπολσονάρου μίλησε για την κατάσταση στις ΗΠΑ και αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο και στη Βραζιλία.

«Δεν νομίζω ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Αφήστε που οι Βραζιλιάνοι πρέπει να γίνουν αντικείμενο έρευνας. Δεν κολλούν τίποτα. Βλέπεις έναν τύπο να πηδά μέσα στα απόβλητα, να βγαίνει, να βουτά και δεν του έχει συμβεί τίποτα» είπε ο Μπολσονάρου μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από την άλλη, οι συμμορίες της Βραζιλίας επιβάλλουν αυστηρές απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να επιβραδύνουν τη διάδοση του κορωνοϊού.

Χωρίς να παραθέσει κανένα επιστημονικό στοιχείο, ο Μπολσονάρου συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι πιθανό πολλοί άνθρωποι να μολύνθηκαν στη Βραζιλία πριν από λίγες εβδομάδες ή μήνες και να έχουν ήδη αναπτύξει τα αντισώματα που βοηθούν να μην πολλαπλασιαστεί ο ιός».

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό είχε αυξηθεί σε 77, από 46 την Τρίτη. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 2.915 κρούσματα.

Ρεπορτάζ της «Folha de São Paulo», κορυφαίας εφημερίδας της Βραζιλίας, ανέφερε ότι υπήρξε μια «τεράστια» άνοδος του αριθμού των ατόμων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια από το τέλος Φεβρουαρίου, όταν εντοπίστηκε η υπόθεση του κορωνοϊού.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξε έκρηξη... πιθανώς λόγω του κορωνοϊού» δήλωσε στην εφημερίδα ερευνητής του Fiocruz, του κορυφαίου κέντρου βιοϊατρικής έρευνας της Βραζιλίας, περιγράφοντας μια κατάσταση «άνευ προηγουμένου».

Η απάντηση του Μπολσονάρου στην κρίση, την οποία απέρριψε ως φαντασία και «κόλπο» των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καταδικάστηκε ευρέως.

Ο Kim Kataguiri, δεξιός ηγέτης που υποστήριξε τον Μπολσονάρου πριν από τις εκλογές του 2018, αλλά έκτοτε έχει γίνει επικριτής του, δήλωσε ότι οι «ασταθείς, ανεύθυνες και λαϊκιστικές» ομιλίες του Προέδρου θέτουν σε κίνδυνο τους Βραζιλιάνους.

«Είναι αρκετά σαφές ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για την επανεκλογή του και ελάχιστα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ανησυχώ. Αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση του αιώνα στον τομέα της υγείας.

Πιθανότατα θα βιώσουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Βραζιλίας ... Και τη στιγμή που χρειαζόμαστε ένα ισχυρό εκτελεστικό όργανο, αυτός δείχνει έλλειψη ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στην κατάσταση».

Με πληροφορίες του «Guardian»

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
" οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κολυμπήσουν στα περιττώματα «και πάλι να μην πάθουν τίποτα» ". Πηγή: www.lifo.grθα μπορούσε φυσικά να συμπληρώσει και το εξής: "εδώ τα εκλέγουν κιόλας στο ύπατο αξίωμα της χώρας!"