Το Snapchat επέβαλε και αυτό με τη σειρά του μόνιμο αποκλεισμό στον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ' αόριστον τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ και ότι εξετάζει ποια μακροχρόνια σχετική ενέργεια είναι προς το συμφέρον της κοινότητας του Snapchat.

 

«Προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας και με βάση τις απόπειρές του για διάδοση παραπληροφόρησης, ρητορικής μίσους και υποκίνησης βίας- που αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών μας- πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε μόνιμα τον λογαριασμό του», δήλωσε εκπρόσωπος του Snapchat.

 

Η μία μετά την άλλη οι πλατφόρμες των social media παίρνουν μέτρα κατά του απερχόμενου προέδρου, μετά τις βίαιες ταραχές στο Καπιτώλιο. Η αρχή έγινε με το Facebook και το Instagram, που μπλόκαραν τους λογαριασμούς του Τραμπ επ' αόριστον. Ακολούθησε το κλείσιμο του λογαριασμού του στο Twitter, ενώ και το YouTube ανέστειλε το κανάλι του Τραμπ για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

 

Ο ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, χαρακτήρισε σωστή την απόφαση για το μπλοκάρισμα του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά αναγνώρισε ότι αυτή δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, για «την εξουσία ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης σε μέρος του παγκόσμιου δημόσιου διάλογου».