Το YouTube ανέστειλε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στη νύχτα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τεχνολογικών κολοσσών που έχουν ήδη αποκλείσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο από τις πλατφόρμες τους. 

 

Η μητρική εταιρεία Alphabet Inc. ανακοίνωσε πως κλειδώνει το κανάλι του Τραμπ για τουλάχιστον τις επόμενες επτά ημέρες, μετά την αφαίρεση υλικού που σύμφωνα με το Youtube παραβίαζε τους κανόνες περιεχομένου, καθώς πιστεύεται πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποκίνηση βίας. 

 

Σε μία ακριβώς εβδομάδα, στις 20 Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Τραμπ να έχει δηλώσει πως θα απουσιάζει από την τελετή. 

 

Το Youtube έρχεται να προστεθεί στην λίστα των Facebook και Twitter που ανέστειλαν τους επίσημους λογαριασμούς του Τραμπ την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Αν και κάθε πλατφόρμα στηρίχτηκε σε διαφορετικό υλικό για τις αποφάσεις τους, οι αναρτήσεις και τα βίντεο σε κάθε περίπτωση περιείχαν αστήριχτους ισχυρισμούς για απάτη και κλοπή στις προεδρικές εκλογές. 

 

«Κάποιοι χρήστες επικρότησαν τις αποφάσεις των εταιρειών ως απαραίτητες για να αποσοβήσουν των κίνδυνο μελλοντικών περιστατικών βίας, ενώ άλλη χαρακτήρισαν την πρακτική καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου», παρατηρεί η Wall Street Journal. 

 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Youtube. 

 

Η πλατφόρμα δεν επιτρέπει πλέον στον Τραμπ και στους διαχειριστές του καναλιού του ούτε τη μεταφόρτωση βίντεο, ούτε φυσικά και τις live μεταδόσεις βίντεο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το απαγορευτικό «μπορεί να παραταθεί».

 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr