Το Youtube έκλεισε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα

Το Youtube έκλεισε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Το YouTube ανέστειλε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στη νύχτα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τεχνολογικών κολοσσών που έχουν ήδη αποκλείσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο από τις πλατφόρμες τους. 

Η μητρική εταιρεία Alphabet Inc. ανακοίνωσε πως κλειδώνει το κανάλι του Τραμπ για τουλάχιστον τις επόμενες επτά ημέρες, μετά την αφαίρεση υλικού που σύμφωνα με το Youtube παραβίαζε τους κανόνες περιεχομένου, καθώς πιστεύεται πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποκίνηση βίας. 

Σε μία ακριβώς εβδομάδα, στις 20 Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Τραμπ να έχει δηλώσει πως θα απουσιάζει από την τελετή. 

Το Youtube έρχεται να προστεθεί στην λίστα των Facebook και Twitter που ανέστειλαν τους επίσημους λογαριασμούς του Τραμπ την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Αν και κάθε πλατφόρμα στηρίχτηκε σε διαφορετικό υλικό για τις αποφάσεις τους, οι αναρτήσεις και τα βίντεο σε κάθε περίπτωση περιείχαν αστήριχτους ισχυρισμούς για απάτη και κλοπή στις προεδρικές εκλογές. 

«Κάποιοι χρήστες επικρότησαν τις αποφάσεις των εταιρειών ως απαραίτητες για να αποσοβήσουν των κίνδυνο μελλοντικών περιστατικών βίας, ενώ άλλη χαρακτήρισαν την πρακτική καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου», παρατηρεί η Wall Street Journal. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Youtube. 

Η πλατφόρμα δεν επιτρέπει πλέον στον Τραμπ και στους διαχειριστές του καναλιού του ούτε τη μεταφόρτωση βίντεο, ούτε φυσικά και τις live μεταδόσεις βίντεο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το απαγορευτικό «μπορεί να παραταθεί».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM