Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν Facebook Twitter
0

Με πλήθη που πανηγύριζαν και ένθερμες αγκαλιές υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα, σε μια σπάνια σύνοδο κορυφής με στόχο τη δημιουργία μιας εταιρικής σχέσης για την αντιμετώπιση της αμερικανικής πίεσης και των κυρώσεων.

Μια τιμητική φρουρά που περιλάμβανε έφιππους στρατιώτες και ένα μεγάλο πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δίπλα στον ποταμό Taedong που διασχίζει την πρωτεύουσα Πιονγιανγκ, όπως έδειξε βίντεο που μεταδόθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η σκηνή περιελάμβανε παιδιά που κρατούσαν μπαλόνια, ενώ γιγαντιαία πορτρέτα των δύο ηγετών με εθνικές σημαίες  κοσμούσαν την αίθουσα Μεγάλων Λαϊκών Μελετών.

Στη συνέχεια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Πούτιν μετέβησαν στο παλάτι Kumsusan για συνομιλίες κορυφής, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η Μόσχα πολεμά την ηγεμονική, ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους» ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Οι σχέσεις Βόρειας Κορέας-Ρωσίας εισέρχονται σε μια περίοδο νέας άνθησης» είπε από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Πούτιν έφτασε στο αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ νωρίτερα σήμερα. Αφού ο Κιμ τον καλωσόρισε με μια αγκαλιά, οι δύο τους μοιράστηκαν «ενδόμυχες σκέψεις» κατά τη διαδρομή προς τον κρατικό ξενώνα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.

Ο Πούτιν πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας εδώ και 24 χρόνια, μια επίσκεψη που ενδέχεται να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας δεκαετιών, σε μια εποχή που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν διεθνή απομόνωση.

Πιθανότατα, δεδομένης της ώρας, η υποδοχή Πούτιν ήταν μια σχετικά υποτονική υπόθεση, με τον Κιμ να υποδέχεται τον Ρώσο ηγέτη στο κόκκινο χαλί χωρίς τη μεγάλη τελετή που διοργανώθηκε για τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψή του το 2019. Οι φωτογραφίες των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έδειχναν δρόμους της Πιονγκγιάνγκ γεμάτους πορτραίτα του Πούτιν και την πρόσοψη του ημιτελούς και άδειου ξενοδοχείου Ryugyong σε σχήμα πυραμίδας 101 ορόφων φωτισμένη με ένα γιγαντιαίο μήνυμα «Καλωσορίστε τον Πούτιν».

Η ατζέντα της Τετάρτης περιλαμβάνει κατ' ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς και μια εορταστική συναυλία, κρατική δεξίωση, τιμητικές φρουρές, υπογραφές συμφωνιών και δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ.

Σε μια ένδειξη ότι η Ρωσία, μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ασκεί βέτο, επανεκτιμά την προσέγγισή της στη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν επαίνεσε την Πιονγιάνγκ πριν από την άφιξή του για την αντίσταση που επέδειξε στις οικονομικές πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές των ΗΠΑ, όπως είπε.

Σε ένα άρθρο στην πρώτη σελίδα της κύριας εφημερίδας του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας, υποσχέθηκε να «αναπτύξει εναλλακτικούς μηχανισμούς εμπορίου και αμοιβαίου διακανονισμού που δεν ελέγχονται από τη Δύση» και να «οικοδομήσει μια ισότιμη και αδιαίρετη αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρασία».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM