Η Gigi Hadid έκλεισε το Twitter: «Βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας»

Η Gigi Hadid έκλεισε το Twitter: «Βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας» Facebook Twitter
Φωτ: @gigihadid/Twitter
0

Η Gigi Hadid ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το Twitter μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ, χαρακτηρίζοντας τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «βόθρο μίσους και μισαλλοδοξίας».

Το 27χρονο σούπερ μόντελ ανακοίνωσε στο Instagram ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter εν μέσω μαζικών απολύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Εδώ και πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία του», έγραψε για το Μασκ, «γίνεται όλο και περισσότερο ένας βόθρος μίσους & μισαλλοδοξίας και δεν είναι μέρος στο οποίο θέλω να ανήκω».

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στους φανς της στην πλατφόρμα, γράφοντας ότι της άρεσε να συνδέεται μαζί τους.

Μαζί με τη δήλωσή της, δημοσίευσε το tweet της συμβούλου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Shannon Raj Singh σχετικά με την απόλυσή της από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η Gigi Hadid έκλεισε το Twitter: «Βόθρος μίσους και μισαλλοδοξίας» Facebook Twitter

Το Twitter απέλυσε περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του την Παρασκευή με ένα email προς το προσωπικό που εξηγούσε ότι οι περικοπές ήταν «απαραίτητες για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας που κινείται προς τα εμπρός».

Η Τόνι Μπράξτον ανακοίνωσε επίσης ότι θα μείνει μακριά από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχω σοκαριστεί και τρομάξει με την "ελευθερία λόγου" που έχω δει σε αυτή την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της. Η ρητορική μίσους κάτω από το πέπλο της "ελευθερίας του λόγου" είναι απαράδεκτη- γι' αυτό επιλέγω να μείνω μακριά από το Twitter, καθώς δεν αποτελεί πλέον ασφαλή χώρο για μένα και τους γιους μου», έγραψε τον περασμένο μήνα.

Οι Σόντα Ράιμς και Τέα Λεόνι είπαν κι εκείνες αντίο στο Twitter τον Οκτώβριο.

«Δεν θα μείνω εδώ για ό,τι έχει σχεδιάσει ο Έλον. Αντίο», έγραψε η Ράιμς.

Εν τω μεταξύ, ο Musk προκάλεσε περεταίρω αναστάτωση την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει μηνιαίο τέλος για το πολυπόθητο μπλε σήμα επαλήθευσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ