Το Twitter εγκαινιάζει το «μπλε τικ» των διάσημων για όσους χρήστες πληρώνουν - «Η εξουσία στους ανθρώπους» με $8

Το Twitter εγκαινιάζει το «μπλε τικ» των διάσημων για όσους χρήστες πληρώνουν - «Η εξουσία στους ανθρώπους» με $8 Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Twitter εγκαινίασε την υπηρεσία εγγραφής για τους χρήστες που επιθυμούν να αποκτήσουν το «μπλε τικ» των πιστοποιημένων λογαριασμών έναντι 7.99 δολ. μηνιαίως, σημαντική αλλαγή που σηματοδοτεί τη μετάβαση στη νέα εποχή υπό την ιδιοκτησία του Έλον Μασκ. 

Το σύστημα αυτό αναγνωρίζει και πιστοποιεί τους επιδραστικούς χρήστες της πλατφόρμας, μεταξύ αυτών δημόσια πρόσωπα, σταρ του παγκόσμιου θεάματος και του αθλητισμού, διάσημες μάρκες, εταιρείες και οργανώσεις, καθώς και πολιτικούς και δημοσιογράφους. 

Ωστόσο, το Σάββατο σε τελευταίες εκδόσεις λογισμικού iOS σε συσκευές Apple, το Twitter ενημέρωνε πως μπορεί να αποκτήσει «μπλε τικ» οποιοσδήποτε χρήστης «εγγραφεί τώρα στην πρίμιουμ υπηρεσία Twitter Blue»

Διαθέσιμη σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, η υπηρεσία θα προσφέρει, όπως ενημέρωνε το Twitter «την εξουσία στους ανθρώπους: Ο λογαριασμός σας θα εξασφαλίσει ένα μπλε τσεκ, όπως ακριβώς οι διασημότητες, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε». 

Άλλωστε, την αλλαγή αυτή είχε προαναγγείλει ο ίδιος προ ημερών, κάνοντας λόγο για χρήστες δύο ταχυτήτων. «Το τρέχον σύστημα αρχόντων και χωρικών του Twitter για το ποιος έχει ή δεν έχει μπλε τικ είναι μα@@κία. Εξουσία στον λαό! Μπλε για 8 δολάρια/μήνα», έγραψε ο Έλον Μασκ, ενώ μοιράστηκε λεπτομέρειες.

Η εταιρεία έχει προαναγγείλει «σύντομα» και άλλες αλλαγές, μεταξύ αυτών περικοπές των διαφημίσεων κατά το ήμισυ, τη δυνατότητα ανάρτησης μεγαλύτερων βίντεο και κατάταξης προτεραιότητας για περιεχόμενο που ποστάρεται στην πλατφόρμα. 

Ο Μασκ εμφανίζεται αποφασισμένος να κάνει τις αλλαγές εκείνες που θα του μειώσουν δραστικά το κόστος της πλατφόρμας, μετά την εξαγορά του μέσου στις 27 Οκτωβρίου. 

Ήδη, κόντρα στις διαψεύσεις περί περικοπών, ξεκίνησαν οι απολύσεις εργαζομένων με πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμη και για το ήμισυ του εργατικού δυναμικού των 7.500 υπαλλήλων. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM