Γερμανία: Πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο σκότωσε πολλά ζώα - Φήμες ότι ξεκίνησε από πυροτεχνήματα

Γερμανία: Πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο σκότωσε πολλά ζώα - Φήμες ότι ξεκίνησε από πυροτεχνήματα Facebook Twitter
Samla Fotoagentur
0

Πυρκαγιά ξέσπασε την πρωτοχρονιά σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ζώων.

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στο Krefeld που βρίσκεται κοντά στα ολλανδικά σύνορα, δήλωσε ότι η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι των πιθήκων και ότι όλα τα ζώα σε αυτό πέθαναν. Οι Αρχές δεν σχολίασαν τις φήμες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα για τον εορτασμό του νέου έτους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο dpa το οποίο επικαλείται επίσημες πηγές, στα νεκρά ζώα συμπεριλαμβάνονται ουραγκοτάγκοι, χιμπατζήδες και δύο γορίλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη φωτιά πέθαναν νυχτερίδες και άλλα είδη πτηνών.


Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ότι από τη φωτιά γλύτωσε το παρακείμενο τμήμα των πιθηκοειδών «Gorilla Garden» αναφέροντας πως ο γορίλας Kidogo και η οικογένειά είχαν διασωθεί από την καταστροφή.


«Μία ατυχής τραγωδία μας χτύπησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα» έγραψε στην σχετική ανάρτησή του ο ζωολογικός κήπος.


Τόσο οι υπεύθυνοι του πάρκου όσο οι Αρχές της πόλης δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς και πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες. Αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν αναφορές από τα τοπικά ΜΜΕ ότι πυροτεχνήματα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς προκάλεσαν την καταστροφή.

 

 Με πληροφορίες από cbsnews / Euronews /Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ