Όταν η Κιμ (Αν Χάθαγουεϊ) επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι με αφορμή το γάμο της αδερφής της Ρέιτσελ (Ρόζμαρι Ντεγουίτ) κουβαλάει μαζί της μια μεγάλη ιστορία από προσωπικές απογοητεύσεις, οικογενειακές συγκρούσεις και τραγωδίες. Το σπίτι γεμίζει από πλήθος συγγενών και φίλων, που καταφθάνουν έτοιμοι για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μουσική, χαρά και γλέντι. Η Κιμ, παρ' όλα αυτά, με τις δηκτικές ατάκες της και τα μελοδραματικά της ξεσπάσματα, θα ανακινήσει παλιές εντάσεις και θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην οικογενειακή δυναμική. Το μεγάλο της μυστικό είναι ο θάνατος του μικρού αδελφού της, για τον οποίο ευθυνόταν η ίδια. Εξαρτημένη από ουσίες ως άγρια έφηβη, έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες να συμμαζέψει τα κομμάτια της, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εύθραυστο και παρορμητικό εαυτό της στη θέα της οικογένειάς της. Παρ' ότι ο πατέρας της είναι ένας μειλίχιος άνθρωπος, γεμάτος κατανόηση και η αδελφή της είναι βασικά στο πλευρό της, το παρελθόν είναι παρόν και οι τύψεις της μεταμορφώνονται σε επιθετικότητα.

Η Αν Χάθαγουεϊ αποδεικνύεται χρυσάφι σε έναν πολύ δύσκολο ρόλο. Είναι ένα ενοχικό ηφαίστειο, μια νέα γυναίκα με πολλές ατέλειες, που καταφέρνει να γίνεται διάβολος και εξαιρετικά γοητευτική με μια αστείρευτη και ακραία προσωπικότητα. Περνάει με επιτυχία όλα τα τεστ και μάλιστα βοηθάει την ταινία σε λεπτές σκηνές που δεν βγαίνουν, όπως η σύγκρουση με τη συγκαταβατική μητέρα της (εκτός κλίματος η Ντέμπρα Γουίνγκερ).

Από την άλλη, ο Ντέμι κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Δώσ' του μουσικούς και ντοκιμαντερίστικη ατμόσφαιρα και βρίσκεται στο στοιχείο του. Ο πολυήμερος γάμος γίνεται στα χέρια του ένα πλούσιο έμψυχο ντεκόρ με εναλλαγές συναισθημάτων και χρώματα. Επιστρέφοντας στη μυθοπλασία, χειρίζεται εξαίσια το πλήθος και αποστάζει τα πάθη μιας οικογένειας με ελεύθερο πνεύμα και συγκρούσεις, κάνοντας μια ταινία που έγραψε άλλος (η κόρη του Σίντνεϊ Λιούμετ), πολύ προσωπική, γνώρισμα σκηνοθέτη που γνωρίζει να υπογράφει αλλά και να δείχνει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του.