Παλιάς κοπής περιπέτεια απόδρασης με φόντο τον αμερικανικό Νότο, η οποία έχει ως προφανή πρωτοτυπία την πειστική ερμηνεία ενός ηθοποιού με σύνδρομο Down, του Ζακ Γκοτσέιγκεν, που υποδύεται έναν χαρακτήρα που πάσχει από το ίδιο σύνδρομο.

 

Ο όρος «πειστική» έγκειται στο ότι δεν βρίσκεται εκεί για λόγους αληθοφάνειας αλλά γιατί καταφέρνει να αποδώσει με φυσικότητα την ανάγκη ενός ανθρώπου που δεν αντιλαμβάνεται γιατί το κράτος επέλεξε ως καλύτερη λύση γι' αυτόν τον εγκλεισμό σε ίδρυμα και θέλει να ζήσει την περιπέτεια της ζωής εδώ και τώρα.

 

Με αφηγηματικό εύρημα τον κόσμο της πάλης, ο Ζακ της ταινίας γίνεται αντίστοιχα ένας μαχητής στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για αποϊδρυματοποίηση, παρασύροντας έναν τυχοδιώκτη (ο Σάια ΛαΜπεφ σε ρόλο που του ταιριάζει) και την υπεύθυνη του ιδρύματος από το οποίο δραπετεύει.

 

Οι τρεις τους ζουν μια μοντέρνα οδύσσεια με απίθανες φιγούρες και τοπία που πηγάζουν από το σουρεαλιστικό σύμπαν του Νότου, τη βιώνουν παράλληλα με προσωπικές εξομολογήσεις και συνθέτουν ένα χιουμοριστικό παραμύθι ικανό να γαντζωθεί για καιρό στο μυαλό του θεατή.