Τοξικός αφρός κατέκλυσε προάστιο της Μπογκοτά - «Η οσμή είναι φρικτή»

Τοξικός αφρός κατέκλυσε προάστιο της Μπογκοτά - «Η οσμή είναι φρικτή» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τεράστια ποσότητα ενός δύσοσμου τοξικού αφρού ξεχείλισε από μολυσμένο ποτάμι κοντά στην κολομβιανή πρωτεύουσα, καλύπτοντας σπίτια και επιχειρήσεις. 

«Η οσμή είναι φρικτή - και έπρεπε να συμβιώσουμε με αυτόν τον αφρό για πολύ καιρό» ανέφερε η Λους Μαριέλα Γκόμεζ, πρόεδρος της κοινότητας. 

Οι εικόνες από τη συνοικία Μοσκέρα της Μπογκοτά, με αποκλεισμένους δρόμους και κατοίκους να προσπαθούν να αποφύγουν το τοξικό, είναι ενδεικτικές του πανικού που κατέλαβε τους κατοίκους. 

Σύμφωνα με τις τοπικές περιβαλλοντικές αρχές, ο ρυπογόνος αφρός -που έχει εμφανιστεί στην πόλη πολλές φορές τα τελευταία χρόνια- είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων λυμάτων, των χημικών και των λογής υγρών που απορρίπτονται με μεγαλύτερη συχνότητα και σε μεγαλύτερη ποσότητα στα ποτάμια συστήματα. Όπως λένε, οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν συμβάλει στην ένταση του φαινομένου. 
 

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τον τοξικό αφρό που πιστεύεται πως προκαλεί δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Διεθνή / Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σχολίασε πως «αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία»
LIFO NEWSROOM