Ρωσικό κονβόι με πυρηνικά εθεάθη με κατεύθυνση προς την Ουκρανία

Ρωσικό κονβόι με πυρηνικά εθεάθη με κατεύθυνση προς την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Ρωσικό κονβόι που μεταφέρει εξοπλισμό για το ρωσικό πυρηνικό πρόγραμμα, έχει προκαλέσει ανησυχία περί επικείμενης δοκιμής από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να στείλει «μήνυμα στη Δύση». 

Τρένο που βρίσκεται υπό τη διαχείριση της μυστικής πυρηνικής μονάδας και συνδέεται με τη 12η διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (τμήμα υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την ασφάλεια, την τεχνική συντήρηση, τη μεταφορά, τη διάθεση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας), εθεάθη το Σαββατοκύριακο στην κεντρική Ρωσία με κατεύθυνση στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Ουκρανίας. 

Το φιλορωσικό κανάλι Rybar δημοσίευσε στο Telegram υλικό που δείχνει το μεγάλο στρατιωτικό κονβόι που μεταφέρει αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού καθώς και άλλον εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με τον Κόνραντ Μουζίκα, στρατιωτικό αναλυτή με εξειδίκευση στα της Ουκρανίας, η 12η Διεύθυνση διαχειρίζεται πάνω από δέκα κεντρικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για πυρηνικά όπλα. 

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για εξοπλισμό που ανήκει στη 12η Διεύθυνση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας» αναφέρει ο ίδιος. «Η διεύθυνση αυτή είναι υπεύθυνη για πυρηνικά πυρομαχικά, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά τους και τη διάθεσή τους στις κατά τόπους μονάδες». 

Σύμφωνα με τον ίδιο και μετά τις πυρηνικές προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου την περασμένη εβδομάδα, η κινητοποίηση αυτή ενδέχεται να είναι «ένα μήνυμα προς τη Δύση πως η Μόσχα κλιμακώνει». 

Ωστόσο, ο ειδικός τονίζει πως το βίντεο αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποδεικνύει «προετοιμασίες για πυρηνική επίθεση». 

Το «όπλο της αποκάλυψης» 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Times, το ΝΑΤΟ έχει αποστείλει απόρρητη έκθεση στα κράτη μέλη και τους συμμάχους, προειδοποιώντας για ενδεχόμενη δοκιμή τής τορπίλης «Ποσειδώνας» (Poseidon), του μη επανδρωμένου πυρηνικής ικανότητας drone, πιθανότατα στη Μαύρη Θάλασσα, περιοχής ρωσικού ελέγχου. 

Η τορπίλη Poseidon, που αποκαλείται «όπλο της αποκάλυψης», μπορεί να εκτοξευτεί από υποβρύχιο. Σύμφωνα με την ιταλική  La Repubblica, αναμένεται να πραγματοποιηθεί δοκιμή στη Θάλασσα του Κάρα, βορείως της Σιβηρίας. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται τρόπους ανταπόκρισης σε σειρά πιθανών σεναρίων, μεταξύ των οποίων τη χρήση πυρηνικών τακτικών όπλων από τη Ρωσία. 

Με πληροφορίες από Telegraph 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ