Ουκρανία: Βίντεο με «σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάιβ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο με «σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάιβ» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει το ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο περιφερειάρχης της περιοχής, ενώ ήδη αντίστοιχα βίντεο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Guardian, πρόκειται για «σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό» επικαλούμενο βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος, Κάιλ Γκλεν.

Το Μικολάιβ βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και είναι η αμέσως επόμενη μεγάλη πόλη μετά τη Χερσώνα η οποία φέρεται να έχει καταληφθεί πλήρως από τον ρωσικό στρατό.

Στο μεταξύ, αν και το Μικολάιβ «πέσει» τότε ανοίγει ο δρόμος για προέλαση προς την Οδησσό. Ήδη, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στη νότια Ουκρανία, στρατιώτες και εθελοντές προετοιμάζονται για μια επίθεση στην πόλη. 

Ο δήμαρχος της Οδησσού δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν σύντομα να περικυκλώσουν την παράκτια πόλη. Εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να προχωρήσουν από εδάφη που έχουν καταλάβει στην περιοχή του Μικολάιβ προς την περιοχή της Υπερδνειστερίας που ελέγχεται από τους αυτονομιστές της Μολδαβίας, όπου εδρεύουν ρωσικά στρατεύματα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποκόψει την Οδησσό από την υπόλοιπη Ουκρανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ