Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,  παρουσίασε την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο τον σκύλο που συμμετείχε στην στρατιωτική επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


«Ιδού ο Κόναν, ίσως ο διασημότερος σκύλος του κόσμου» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσιάζοντας το βέλγικο μαλινουά στον Λευκό Οίκο. «Ο Κόναν έκανε φανταστική δουλειά», υπογράμμισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρουσία της συζύγου του Μελάνια και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς. «Περάσαμε ωραία μαζί του. Είναι τόσο έξυπνος» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

 

Ο Τραμπ παρουσίασε τον ήρωα σκύλο της εξόντωσης του ηγέτη του ISIS - Απόλαυσε χάδια στον Λευκό Οίκο
EPA

 

«Αυτός ο σκύλος είναι απίστευτος, τόσο εξαιρετικός, τόσο έξυπνος», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το μαλινουά παρασημοφορήθηκε «με ένα μετάλλιο και μια πλακέτα».

 

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του πιο καταζητούμενου τζιχαντιστή του πλανήτη, στις 27 Οκτωβρίου, ο Τραμπ επαίνεσε το έργο αυτού του «φανταστικού» σκύλου. Ο Κόναν είχε ακολουθήσει τον Αλ Μπαγκντάντι μέσα στη σήραγγα όπου έβαλε τέλος στη ζωή του πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

 

«Ο Κόναν είχε τραυματιστεί βαριά», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε, όμως ανέρρωσε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε. 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον τετράποδο ήρωα στους δημοσιογράφους έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. 

 

Ο Τραμπ παρουσίασε τον ήρωα σκύλο της εξόντωσης του ηγέτη του ISIS - Απόλαυσε χάδια στον Λευκό Οίκο
EPA

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ο «Κόναν» φάνηκε να απολαμβάνει τα χάδια του Μάικ Πενς ο οποίος δεν σταμάτησε να τον χαϊδεύει, σε αντίθεση με την Μελάνια Τραμπ η οποία φάνηκε να κρατά κάποια απόσταση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP