Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς 25% σε όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πριν από λίγο την επιβολή νέων δασμών 25% στα αυτοκίνητα «που  δεν κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Σήμερα ξεκινά η Ημέρα της Απελευθέρωσης» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας από το Οβάλ Γραφείο την επιβολή δασμών 25% σε όλα τα αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά που δεν κατασκευάζονται στις ΗΠΑ,  συνεχίζοντας τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο που ξεκίνησε.

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι ένας δασμός 25% για όλα τα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκινάμε με μια βάση 2,5%, στην οποία βρισκόμαστε, και πάμε στο 25%». Οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 2 Απριλίου, «την 3η Απριλίου, ξεκινάμε να τους συλλέγουμε», τόνισε.

Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, «δεν υπάρχει απολύτως κανένας δασμός» για τα αυτοκίνητα που παράγονται εντός της χώρας.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν από το νέο αυτό μέτρο θα εξαιρεθούν τα εξαρτήματα των αυτοκινήτων.

 Ήδη οι μετοχές των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στις παγκόσμιες αγορές, κατέγραψαν απώλειες, πριν ακόμη ανακοινωθεί το ύψος του δασμού. Οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησαν μόλις ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπο. Η μετοχή της Ford υποχωρούσε κατά 1,55%, της General Motors κατά 1,65%, της Tesla κατά 6,63% και της Stellantis κατά 2,01%.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM