Ο επικεφαλής της Wagner ζητά τέλος του πολέμου στην Ουκρανία- Ο πρώτος Ρώσος που θέλει τερματισμό

Επικεφαλής Βάγκνερ: «Να ανακοινωθεί το τέλος του πολέμου»- Foreign Policy; «Η Κριμαία έχει γίνει τέρας του Φρανκενστάιν» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο ηγέτης του γνωστής ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ζητούσε την ανακοίνωση για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και την εδραίωση στα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έγινε ο πρώτος Ρώσος που μίλησε δημόσια για τον τερματισμό του πολέμου. Αυτό μπορεί να καταδεικνύει τόσο τις αυξανόμενες πολιτικές φιλοδοξίες του όσο και τη γενική πολεμική κόπωση.

«Για τις αρχές και για την κοινωνία στο σύνολό της, σήμερα είναι απαραίτητο να μπει κάποιου είδους τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής επιχείρησης, να ενημερωθούν όλοι ότι η Ρωσία πέτυχε τα αποτελέσματα που σχεδίαζε, και κατά μία έννοια τα πετύχαμε πραγματικά. Έχουμε επικρατήσει σε έναν τεράστιο αριθμό μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μπορούμε να αναφέρουμε στους εαυτούς μας ότι τα καθήκοντα της ειδικής επιχείρησης  έχουν ολοκληρωθεί», είπε.

«Η Ρωσία απέκοψε την πρόσβαση της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Nα εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε», επισήμανε ακόμη. 

Οι μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική πόλη του Μπαχμούτ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα. Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από μερικές περιοχές της αναφερόμενης πόλης, καθώς η Ρωσία επιχειρεί μία νέα επίθεση με ισχυρά πυρά πυροβολικού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως ανέφερε χθες η Βρετανία, σε μία σχετική ενημέρωση για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ οι συνολικές απώλειες του ουκρανικού στρατού ημερησίως, με βάση ρωσικές πήγες, στην κατεύθυνση του Ντόνιετσκ ανήλθαν σε περισσότερους από 315 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρους, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διατείνονται πως ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 40 άτομα στην κατεύθυνση Κουπιάσνκ.

Απώλειες αναφέρθηκαν και σε Ζαπορίζια και Χερσώνα. 

«Η Κριμαία έχει γίνει ένα τέρας του Φρανκενστάιν»

Στο μεταξύ το Foreign Policy σε ανάλυσή του με τίτλο «Η Κριμαία έχει γίνει τέρας του Φρανκενστάιν», σημειώνει πως το θέμα αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση με τη Δύση.

Σύμφωνα με το άρθρο η Κριμαία είναι η «κόκκινη γραμμή» της Μόσχας, πέρα ​​από την οποία υπάρχει μόνο ένας πυρηνικός πόλεμος. «Οι ουκρανικές αρχές έχουν πέσει στην παγίδα της ασυμβίβαστης -και ολοένα και πιο αδικαιολόγητης- πολιτικής τους», αξιολογεί την κατάσταση Foreign Policy. Γράφει ακόμη ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια διάθεση στην κοινωνία για την επιστροφή της Κριμαίας με κάθε κόστος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM