LIVE!

Μπαγκλαντές: Τεράστια φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων Ροχίνγκια - Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς

Μπαγκλαντές: Τεράστια φωτιά σαρώνει καταυλισμό των Ροχίνγκια - Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς Facebook Twitter
Twitter
0

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σε προσφυγικό καταυλισμό των Ροχίνγκια, στο νότιο Μπαγκλαντές με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και χιλιάδες άστεγους, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις φλόγες να σαρώνουν τον καταυλισμό Μπαλουχάλι, στο Κοξ Μπαζάρ.

Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από τις καλύβες και τις σκηνές όπου διέμεναν οι πρόσφυγες, ενώ άνθρωποι ψάχνουν στα αποκαΐδια τα υπάρχοντά τους.

Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Λουίζ Ντόνοβαν, είπε ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα, διασώστες και εθελοντές που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ώστε να μην επεκταθεί περισσότερο.

Ο Μοχάμεντ Σαμσούντ Ντούζα, αξιωματούχος της κυβέρνησης του Μπανγκλαντές, αρμόδιος για θέματα προσφύγων, είπε επίσης ότι οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Πρόσφυγες Ροχίνγκια κατέθεσαν ότι πολλά σπίτια κάηκαν και υπάρχουν πολλά θύματα.

Οι τοπικές αρχές και ο ΟΗΕ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ωστόσο, τον αριθμό των νεκρών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ροχίνγκια ζουν σε καταυλισμούς στο νότιο Μπαγκλαντές, αφού έφυγαν το 2017 από τη Μιανμάρ για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις του στρατού.

Ο Ζαϊφούρ Χουσέιν, ένας 50χρονος πρόσφυγας που γλίτωσε από τις φλόγες αλλά έχασε την κατοικία του και τον φιλοξενούν οι φίλοι του, είπε ότι πιστεύει πως έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι.

«Λόγω του φράχτη, γύρω από τον καταυλισμό, ήταν δύσκολο να διαφύγουν», εξήγησε. «Όταν ήμασταν στη Μιανμάρ αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα. Κατέστρεψαν τα πάντα. Τώρα, συνέβη και πάλι», είπε.

Ένας ηγέτης των Ροχίνγκια στο Κοξ Μπαζάρ, ο Μοχάμεντ Νόουχιμ, είπε ότι είδε πολλούς νεκρούς.

«Χιλιάδες καλύβες κάηκαν ολοσχερώς», πρόσθεσε. Οι τοπικές αρχές είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν καταυλισμό και επεκτάθηκε σε δύο διπλανούς.

Στην περιοχή αυτή ζουν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι.

Με πληροφορίες του Guardian/Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM