Κανονικά θα συνεχίσει να καταβάλει μισθούς, στις οικογένειες των εργαζομένων της που πέθαναν από κορωνοϊό, η ινδική εταιρεία Tata Steel.

 

Η εταιρεία θα πληρώνει μισθούς, έξοδα στέγασης και νοσηλείας μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοί της θα έκλειναν τα 60. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα πληρώσει και τα έξοδα σπουδών για τα παιδιά των εργαζόμενων πρώτης γραμμής. Η Tata Steel έκανε γνωστή την απόφασή της μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

 

«Η οικογένεια της Tata Steel στέκεται στωικά δίπλα στον κόσμο της, αφιερωμένη στην ασφάλειά του και στην ευημερία του», καταλήγει η ανακοίνωση. Η εταιρεία είναι ο πλέον πρόσφατος μεγάλος εργοδότης στην Ινδία που γνωστοποιεί πρόγραμμα στήριξης για τις οικογένειες των εργαζομένων της που πέθαναν από κορωνοϊό.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε τις προθέσεις της η Oyo Rooms, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας. Μεταξύ άλλων θα δώσει μισθούς ενός οκταμήνου, ενώ θα χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση των παιδιών για πέντε χρόνια. Μισθούς δύο ετών θα καταβάλει και η Borosil που δραστηριοποιείται στην υαλουργία. 

 

Ο επίσημος απολογισμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία μειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι εβδομάδων, δημιουργώντας ελπίδες ότι το καταστροφικό δεύτερο κύμα της επιδημίας είναι σε ύφεση, αλλά κυβερνητικά στελέχη είπαν ότι η έλλειψη εμβολίων προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

 

Σήμερα, η χώρα ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 196.427 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η μικρότερη ημερήσια αύξηση μολύνσεων από τις 14 Απριλίου και λιγότερο από τα μισά συγκριτικά με το υψηλό επίπεδο των 414.188 κρουσμάτων που καταγράφηκε στις 7 Μαΐου. Ο συνολικός επίσημα καταγεγραμμένος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 26,95 εκατ.

 

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι πολλές νέες μολύνσεις δεν αναφέρονται, λόγω της ανεπάρκειας διαγνωστικών τεστ στις αγροτικές περιοχές, όπου ο ιός έχει εξαπλωθεί περισσότερο σε σχέση με τις πόλεις. Οι θάνατοι λόγω της COVID-19 ανήλθαν σε 3.511 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία πριν από ένα και πλέον χρόνο σε 307.231, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
 

 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters