«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα

«Ξέρουμε πού καταλήγει...παγκόσμιος πόλεμος»: Οι U2 παίρνουν θέση για την κατάσταση στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Facebook
0

Οι Ιρλανδοί U2 πήραν δημόσια θέση για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Bono να δηλώνει ότι οι ενέργειες του Μπενιαμίν Νετανιάχου «μοιάζουν πλέον με αχαρτογράφητα νερά».

Σε ανάρτηση στο Instagram που δημοσιεύθηκε χθες, τα τέσσερα μέλη του ροκ συγκροτήματος – Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr. – έγραψαν προσωπικές τοποθετήσεις για τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Μετά την καταδίκη των «διαβολικών» ενεργειών της Χαμάς, ο Bono στράφηκε προς την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «σήμερα αξίζει την κατηγορηματική και απερίφραστη καταδίκη μας».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βαρβαρότητα που [ο Νετανιάχου] και η ακροδεξιά του κυβέρνηση έχουν επιβάλει στον παλαιστινιακό λαό… στη Γάζα… στη Δυτική Όχθη. Και όχι μόνο μετά τις 7 Οκτωβρίου, αλλά και πολύ πριν… αν και το επίπεδο ανηθικότητας και ανομίας που βλέπουμε τώρα μοιάζει με αχαρτογράφητη περιοχή».

Συνέχισε: «Και τώρα ο Νετανιάχου ανακοινώνει στρατιωτική κατάληψη της Πόλης της Γάζας… κάτι που οι περισσότεροι ενημερωμένοι αναλυτές κατανοούν ως ευφημισμό για τον εποικισμό της Γάζας». Εδώ αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης το Σάββατο 9 Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε μια χερσαία επιχείρηση που θα στοχεύει στην πλήρη κατάληψη της Πόλης της Γάζας.

Η ανάρτηση του συγκροτήματος:

«Ξέρουμε ότι ακολουθεί η υπόλοιπη Λωρίδα της Γάζας… και η Δυτική Όχθη», πρόσθεσε ο Bono. «Σε ποιον αιώνα βρισκόμαστε; Δεν έχει τελειώσει ο κόσμος με αυτήν τη μακρινή, μακρινή δεξιά σκέψη; Ξέρουμε πού καταλήγει… παγκόσμιος πόλεμος… χιλιασμός».

Συνέχισε: «Ως κάποιος που πίστευε από παλιά στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και υποστήριζε μια λύση δύο κρατών, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όποιον ενδιαφέρεται να ακούσει την καταδίκη του συγκροτήματός μας για τις ανήθικες ενέργειες του Νετανιάχου και να ενωθώ με όλους όσοι έχουν ζητήσει παύση των εχθροπραξιών και από τις δύο πλευρές».

Ο μπασίστας των U2, Adam Clayton, έγραψε ότι «η διατήρηση της ζωής των αμάχων είναι επιλογή σε αυτόν τον πόλεμο», ενώ ο ντράμερ Larry Mullen Jr. δήλωσε: «Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς οποιαδήποτε πολιτισμένη κοινωνία μπορεί να πιστεύει ότι η λιμοκτονία παιδιών θα προωθήσει κάποιον σκοπό και θα δικαιολογηθεί ως αποδεκτή απάντηση σε μια άλλη φρίκη». Πρόσθεσε ότι «η λιμοκτονία αθώων αμάχων ως όπλο πολέμου είναι απάνθρωπη και εγκληματική».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Διεθνή / Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Μεταξύ των θυμάτων στη Γάζα είναι ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, Ανάς αλ Σαρίφ που βρισκόταν στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου το 2023 - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στοχοποιημένα» τον Αλ Σαρίφ, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη» που «παρίστανε τον δημοσιογράφο»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kamila-sexoualiki epithesi

Διεθνή / Όταν η βασίλισσα Καμίλα αντιμετώπισε σεξουαλική επίθεση ως μαθήτρια: «Τον χτύπησα με το παπούτσι στο ευαίσθητο σημείο»

Στο βιβλίο "Power and the Palace" αναφέρεται πως η βασίλισσα αποκάλυψε το γεγονός στον Μπόρις Τζόνσον κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Διεθνή / Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν στην αμερικανική επικράτεια για ιατρική περίθαλψη, σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, ή επιχειρηματικούς σκοπούς
LIFO NEWSROOM
Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Είναι η μεγαλύτερη αποστολή αλληλεγγύης στην ιστορία» με «περισσότερους ανθρώπους και περισσότερα πλοία από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια μέχρι τώρα να φθάσει στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
«ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / «ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν δημόσια την αμερικανική προσπάθεια και επιχειρούν παρασκηνιακά να αναιρέσουν την όποια πρόοδο», σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios
LIFO NEWSROOM
Οι εκδόσεις που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Διεθνή / Τα περιοδικά που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Η αντι-DEI εκστρατεία στις ΗΠΑ και οι διαφημιστές που αποφεύγουν να συνεργαστούν με τα έντυπα που απευθύνονται στην LGBTQ+ κοινότητα και άλλες μειονότητες
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διεθνή / Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διαμαρτυρόμενες για την κυβερνητική απραξία απέναντι στις καταστροφικές φωτιές, οι δύο γυναίκες έριξαν την μπογιά στην πρόσοψη του διάσημου καθεδρικού ναού και συνελήφθησαν
LIFO NEWSROOM
Η εβδομάδα της κρίσης για την Κίνα: Οι στρατηγικές κινήσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα

Διεθνή / Η εβδομάδα της κρίσης για την Κίνα: Οι στρατηγικές κινήσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα

Αυτή η εβδομάδα για το Πεκίνο είναι μια ευκαιρία για επίδειξη στρατιωτικής, πολιτικής, και οικονομικής ισχύος, καθώς και της ικανότητας του να προσφέρει εναλλακτικές σε μια απρόβλεπτη εποχή
LIFO NEWSROOM