Η ζωή μιας 25χρονης που έχει αλλεργία στο νερό

Η ζωή μιας 25χρονης που είναι αλλεργική στο νερό- Τι πίνει για να το αντικαταστήσει Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια μιλά ανοιχτά για τη σπάνια πάθησή της, ώστε να την επικοινωνήσει και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Τέσα Χάνσεν Σμιθ είναι αλλεργική στο νερό

Η νεαρή γυναίκα πάσχει από υδατογενή κνίδωση, που σημαίνει ότι ούτε μπορεί να πιει, ούτε να ρίξει πάνω της νερό.  Αντιλήφθηκε τη συγκεκριμένη «αλλεργία στο νερό» όταν ήταν περίπου 8 ετών. Με την πάροδο των ετών, επιδεινώθηκε.

«Έβγαινα από το ντους και είχα τεράστια σημάδια στο δέρμα μου, ενώ το τριχωτό της κεφαλής μου αιμορραγούσε» εξομολογήθηκε η Τέσα Χάνσεν Σμιθ μιλώντας στο ABC7 News. Πλέον, το νερό τής προκαλεί φαγούρα, εξανθήματα και κνίδωση στο δέρμα της.

Αν το πιει, νιώθει ένα αίσθημα καψίματος στο λαιμό και το σώμα της.Έτσι, πίνει κυρίως γάλα, επειδή η περιεκτικότητά του σε νερό αντισταθμίζεται από τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τα σάκχαρα.

«Είναι σπαρακτικό. Η κόρη μου δεν ζει τη ζωή που θέλει να ζήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα της 25χρονης γυναίκας. 

Αλλεργία στο νερό: Πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα της 25χρονης

Εξίσου δύσκολη παρατηρείται και η συναναστροφή της με τους υπόλοιπους ανθρώπους στο άκουσμα αυτής της πάθησης. Για παράδειγμα, στο κολέγιο, οι συμφοιτητές της προσπαθούσαν να την πιτσιλίσουν με νερό ή να της πετάξουν παγάκια. 

Στο κολέγιο έκανε παράλληλα δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ενώ είχε ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων. Ωστόσο, η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται και, όταν ξέσπασε η πανδημία, η ζωή στο κολέγιο έγινε πολύ επικίνδυνη για το εξασθενημένο ανοσοποιητικό της σύστημα.

Κάνει βόλτες, αλλά πρέπει να αποφεύγει να ιδρώνει πολύ, οπότε περνάει μεγάλο μέρος των ημερών της σε εσωτερικούς χώρους, ασχολείται με την τέχνη, παίζει με τις γάτες της και διαβάζει.

Η Τέσα διακομίστηκε για 12 ημέρες στο Community Regional Medical Center, αφού αφυδατώθηκε τόσο πολύ που εμφάνισε ισχαιμική κολίτιδα, κατά την οποία η ροή του αίματος σταματά στο παχύ έντερο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία του ασθενούς.Εξακολουθεί να αναρρώνει από αυτή την περιπέτεια με φυσικοθεραπείες. 

Η ιστορία της Τέσα έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ίδια χρησιμοποιεί τη σελίδα της στο Instagram «Living Waterless» για να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους με σπάνιες παθήσεις, προσφέροντας κατανόηση και υποστήριξη.

«Ελπίζω ότι μπορώ να ξαναπάω σχολείο, ελπίζω ότι μπορώ να βρω ξανά δουλειά, ελπίζω ότι μπορώ να ξαναβρώ μια αίσθηση κανονικότητας στη ζωή μου», δήλωσε η Τέσα. 

Υπολογίζεται ότι μόνο 100 έως 250 άτομα έχουν υδατογενή κνίδωση παγκοσμίως. Δεν υπάρχει θεραπεία γι' αυτήν. Προς το παρόν, παίρνει αντισταμινικά για να ανακουφιστεί από τα εξανθήματα που εμφανίζονται στο σώμα της. 

Ελπίζει να πάρει πτυχίο νοσηλευτικής, δηλώνοντας πως ως νοσηλεύτρια θα προσεγγίζει τους ασθενείς με συμπόνια και, κυρίως, με πίστη στα συμπτώματά τους.

Με πληροφορίες από ABC7NEWS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σεξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά
LIFO NEWSROOM
Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM