Γερμανικός φούρνος πουλά το «ντόνατ της ειρήνης - «Γλυκιά» αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

German bakery offers 'peace donut' to support Ukraine in sweet way Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Γερμανικός φούρνος φτιάχνει και πουλάει τα «ντόνατ της ειρήνης», σε μια προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό


Τα ντόνατ έχουν γλάσο κίτρινο και μπλε, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας και τα χρήματα από την αγορά τους θα διατεθούν στα παιδιά που μαζί με τους γονείς τους ξεριζώνονται από την εμπόλεμη χώρα. 


Καθώς η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της, ο φούρνος Huck στη Φρανκφούρτη άρχισε να πουλά τα ντόνατ για ένα ευρώ έκαστο, με το 100% των χρημάτων αυτών να προορίζονται για τα προσφυγόπουλα που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας. 

«Θεωρήσαμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι πολύ γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατείες. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα νέο προϊόν που δεν είναι ακριβό, ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους και το οποίο μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο» εξήγησε η συνιδιοκτήτρια του φούρνου Tanja Huck. 

Η καμπάνια αλληλεγγύης φαίνεται να αποδίδει καθώς μόνο την Πέμπτη το πρωί πουλήθηκαν 600 κομμάτια και έγιναν 300 παραγγελίες για την Παρασκευή. Η απήχηση ήταν αναπάντεχα μεγάλη ακόμα και για τους εμπνευστές τής πρωτοβουλίας. 


Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ