G7: Αντιαεροπορικά συστήματα ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους ηγέτες

G7: Αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους ηγέτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στην Σύνοδο των G7, που διεξάγεται στην Βαυαρία, μίλησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, βοήθεια για τις εξαγωγές σιτηρών και εγγυήσεις ασφαλείας από την ομάδα των ηγετών για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

Ο Ζελένσκι κατά τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής της Συνόδου στη Γερμανία, ζήτησε επίσης βοήθεια για την ανοικοδόμηση και περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι θέλει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία να τελειώσει πριν μπει ο χειμώνας.

Είπε ότι οι συνθήκες μάχης θα γίνουν πιο σκληρές για τα στρατεύματά του και προέτρεψε τους ηγέτες της G7 να κάνουν το μέγιστο για να τερματίσουν τον πόλεμο μέχρι το τέλος του έτους, είπε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μιλώντας στη Σύνοδο της G7 ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, νωρίτερα επαίνεσε την «καταπληκτική συνέπεια» της υποστήριξης προς την Ουκρανία ενώ σημείωσε πως η G7 «πρέπει να συνεχίσει να βοηθά τους Ουκρανούς» για την ανοικοδόμηση του κράτους αλλά και την προστασία των πολιτών της.

Με πληροφορίες του Reuters/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM