Φωτιές στον Καναδά: Καταφτάνει βοήθεια από το εξωτερικό - Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Φωτιές στον Καναδά: Καταφτάνει βοήθεια από το εξωτερικό - Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τις φωτιές στον Καναδά / Χ
0

Μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης και καίει τον Καναδά, εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κάνει λόγο για «συγκλονιστικές εικόνες» μετά την καταστροφική φωτιά η οποία κατέστρεψε μεταξύ άλλων την ιστορική τουριστική πόλη Τζάσπερ αλλά και το εθνικό πάρκο γύρω από αυτήν. Την ίδια ώρα ενημερώνει πως πάνω από 400 πυροσβέστες από το εξωτερικό αναμένεται να φτάσουν στον Καναδά, προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

«Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική είναι καθοδόν προς τον Καναδά για να βοηθήσουν τις ομάδες μας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην Αλμπέρτα», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Η φωτιά που ονομάστηκε «Park Fire» έχει προκαλέσει την απομάκρυνση 3.500 και πλέον ανθρώπων από τις εστίες τους και εξαπλώνεται ταχύτατα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απειλεί τη μικρή πόλη Τσίκο, η οποία απέχει σχεδόν τρεις ώρες από το Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας CalFire, πάνω από 1.150 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεσή της, ωστόσο έχει περιοριστεί μόνο στο 3%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς ένας ύποπτος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης και τέθηκε υπό κράτηση. Σημειώνεται πως δεκάδες πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη τώρα, λόγω των μεγάλων κυμάτων καύσωνα που πλήττουν την περιοχή από τον Ιούνιο.

Το Όρεγκον, γειτονικά της Καλιφόρνιας, δίνει μάχη με τη μεγαλύτερη φωτιά στη χώρα, η οποία έχει καταστρέψει περισσότερα από 1.080 χιλιόμετρα δάσους και έχει οδηγήσει στην εκκένωση περιοχών σε μια αγροτική περιφέρεια της πολιτείας. Οι μεγάλες φλόγες δημιουργούν στήλες καπνού, επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα μέχρι το Αϊντάχο.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη, το δυτικό κομμάτι της βορειοαμερικανικής ηπείρου πλήττεται όλο και περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, στα μέσα Ιουλίου, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας προειδοποίησε για την έλευση μιας πολύ έντονης περιόδου πυρκαγιών, έπειτα από ένα διάλειμμα δύο ετών με πολύ βροχερούς χειμώνες, που επέτρεψαν στη βλάστηση να αναγεννηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM