Αυτές είναι οι ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης – Η Ελλάδα εκτός λίστας

Αυτές είναι οι ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης – Η Ελλάδα εκτός λίστας Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας αναδείχθηκε η ασφαλέστερη πόλη της Ευρώπης, σύμφωνα με νέα έρευνα της Riviera Travel, η οποία δημοσίευσε τον δείκτη Safest Destinations Index.

Η αξιολόγηση βασίστηκε τόσο στην αύξηση της εγκληματικότητας την τελευταία πενταετία όσο και στα τρέχοντα επίπεδα εγκληματικότητας. Όσο χαμηλότερος ο συνολικός δείκτης, τόσο ασφαλέστερη θεωρείται η πόλη.

Η πρώτη πεντάδα των ασφαλέστερων πόλεων

  • Ντουμπρόβνικ (44,1 βαθμοί) – Η «Πέρλα της Αδριατικής» συνδυάζει το μεσαιωνικό της κάλλος με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Η παλιά πόλη, μνημείο UNESCO, είναι φωτισμένη και προσβάσιμη με τα πόδια, ενώ η αίσθηση κοινότητας και η φιλοξενία προς τους επισκέπτες ενισχύουν την ασφάλεια.
  • Ταλίν (55,8 βαθμοί) – Η πρωτεύουσα της Εσθονίας, επίσης μνημείο UNESCO, προσφέρει πολύ χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας και καινοτόμες υπηρεσίες, όπως επιλογές ταξί «Women for Women» για γυναίκες επιβάτες.
  • Βαρσοβία (60,2 βαθμοί) – Η πολωνική πρωτεύουσα συνδυάζει ιστορικές συνοικίες και σύγχρονα κέντρα, με έντονη παρουσία δημοτικής αστυνομίας και καλά φωτισμένους δημόσιους χώρους.
  • Πράγα (50,9 βαθμοί) – Η «Πόλη με τους εκατό πύργους» διατηρεί χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας χάρη στην αποτελεσματική αστυνόμευση, το δίκτυο καμερών και την κοινωνική συνοχή.
  • Κρακοβία (64,3 βαθμοί) – Η δεύτερη πολωνική πόλη της λίστας ξεχωρίζει για την ισχυρή αστυνομική παρουσία σε τουριστικές περιοχές και τη φιλική στάση απέναντι στους επισκέπτες.

Στην έκτη θέση βρίσκεται το Άμστερνταμ, με χαμηλή εγκληματικότητα και μια «χωριουδίστικη» αίσθηση κοινότητας, ενώ η ανεκτική κοινωνική προσέγγιση ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας.

Η επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Riviera Travel, Τζοάν Λιν, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει συνδυασμό πολιτισμού, φυσικής ομορφιάς και ασφάλειας, αν και οι ταξιδιώτες πρέπει πάντα να παραμένουν σε εγρήγορση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM