LIVE!

Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν την Βραζιλία - Πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι

Βροχοπτώσεις σαρώνουν την Βραζιλία - Πέντε νεκροί και 18 αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτ. / Χ
0

Σφοδρή κακοκαιρία με πρωτοφανείς βροχοπτώσεις έπληξε την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, στη νότια Βραζιλία.

Η κακοκαιρία έπληξε 77 δήμους της πολιτείας στα νότια της Βραζιλίας, με την τοπική κυβέρνηση να ανακοινώνει πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 αγνοούνται. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχει στις προσπάθειες της πολιτείας και των δήμων για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αντανάκλαση της κλιματικής αλλαγής που πλήττει τον πλανήτη», τόνισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή κυβέρνηση ενημερώνει πως τις επόμενες ώρες ο όγκος των βροχοπτώσεων αναμένεται να «παραμείνει υψηλός» και «όλα» τα ποτάμια στην πολιτεία έχουν φθάσει «σε επίπεδα ανώτερα των ορίων συναγερμού». Τώρα η νότια και η νοτιοανατολική Βραζιλία πλήττονται από ψυχρό μέτωπο που διαδέχθηκε κύμα ακραίας ζέστης.

Σημειώνεται πως στα τέλη Μαρτίου σφοδρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Βραζιλία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους στις πολιτείες Ρίο ντε Ζανέιρο και Εσπίριτου Σάντου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Χριστοδουλίδη: «Η Κύπρος δεν συμμετέχει ούτε προτίθεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τρίτα κράτη, εξασφαλίζοντας σημαντική βοήθεια
THE LIFO TEAM