Ανατροπή με τον Έλον Μασκ, δεν θα μπει τελικά στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter

Ανατροπή με τον Έλον Μασκ, δεν θα μπει τελικά στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Έλον Μασκ δεν θα ενταχθεί τελικά στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, όπως είχε ανακοινωθεί. 

Ο δισεκατομμυριούχος, που έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter αποκτώντας πρόσφατα το 9,1% της εταιρείας, αποφάσισε τελικά να μην μπει στο διοικητικό συμβούλιό της. Εξέλιξη που ανακοίνωσε με ανάρτηση στην πλατφόρμα ο CEO του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ. 

«Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να μην ενταχθεί στο συμβούλιό μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο Αγκραουάλ, στην οποία ανέφερε ότι έγιναν πολλές συζητήσεις για την ένταξη του δισεκατομμυριούχου στο διοικητικό συμβούλιο και με τον ίδιο απευθείας. 

«Ανακοινώσαμε την Τρίτη ότι ο Έλον θα τοποθετηθεί στο συμβούλιο έπειτα από έλεγχο και επίσημη αποδοχή. Η τοποθέτησή του στο συμβούλιο θα γινόταν επίσημα στις 9/4, αλλά ο Έλον το ίδιο πρωί ανέφερε ότι δεν θα ενταχθεί στο συμβούλιο», συνέχισε ο CEO της πλατφόρμας. 

«Πιστεύω ότι αυτό είναι για το καλύτερο. Πάντα εκτιμάμε τη συνεισφορά των μετόχων μας, είτε είναι στο συμβούλιό μας είτε όχι. Ο Έλον είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός μας και θα παραμείνουμε ανοιχτοί στη συνεισφορά του», έγραψε ακόμη. 

«Θα υπάρξουν περισπασμοί, αλλά οι στόχοι και οι προτεραιότητές μας παραμένουν ίδιοι. Οι αποφάσεις που παίρνουμε και το πώς τις εκτελούμε είναι στα χέρια μας και σε κανενός άλλου», τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ο Αγκραουάλ. 

Η μόνη «αντίδραση» του Ελον Μασκ, έπειτα από αυτή την ανακοίνωση, ήταν ένα emoticon με ένα πρόσωπο που καλύπτει το στόμα του.

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από διαδοχικές αναρτήσεις που έκανε ο δισεκατομμυριούχος στο Τwitter, στις οποίες μιλούσε για αλλαγές στην πλατφόρμα, μεταξύ άλλων και να μην υπάρχουν διαφημίσεις. Σχεδόν το 90% των εσόδων της εταιρείας πέρυσι προήλθε από τις διαφημίσεις. Στην ανάρτησή του ο CEO του Twitter δεν εξήγησε τους λόγους της απόφασης του Μασκ. Πάντως, μεταξύ άλλων σημείωνε ότι ο δισεκατομμυριούχος «όπως όλα τα μέλη του συμβουλίου, πρέπει να ενεργεί προς το καλύτερο συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων μας».  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM