Δημοκρατικοί ζητούν την καθαίρεση του Τραμπ μετά το σημερινό «χάος» στο Καπιτώλιο

Δημοκρατικοί ζητούν την καθαίρεση του Τραμπ μετά το σημερινό «χάος» στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA
0

Πληθαίνουν οι φωνές από Αμερικανούς γερουσιαστές, βουλευτές και ακαδημαϊκούς που ζητούν την άμεση αποπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η εκλεγμένη στη βουλή των Αντιπροσώπων με τους Δημοκρατικούς, Ιλάν Ομάρ, ανακοίνωσε μέσω Twitter πως κινεί τις διαδικασίες για την αποπομπή Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Βουλευτές ζητούν από τη Γερουσία να ξεκινήσουν την διαδικασία για την καθαίρεση του 45ου προέδρου, δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. 

Η Ιλάν Ομάρ, η πρώτη μαύρη γυναίκα που εξελέγη στη Μινεσότα, διαμήνυσε πως θα επικαλεστεί τα σχετικά άρθρα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αποπομπής Τραμπ.

Όπως γράψει, ο Τραμπ θα πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμα του. «Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να παραμείνει στη θέση του, είναι θέμα διατήρησης της Δημοκρατίας μας και πρέπει να τηρήσουμε τον όρκο μας.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM