Σεισμός ανοιχτά της Σάμου: Οι πρώτες εικόνες από τη Σμύρνη - Κατέρρευσαν κτίρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Σεισμός ανοιχτά της Σάμου: Οι πρώτες εικόνες από τη Σμύρνη - Κατέρρευσαν κτίρια [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Σεισμός: Οι πρώτες εικόνες από τη Σμύρνη - Σύννεφα καπνού από την ισχυρή δόνηση (twitter)
0

Κατέρρευσαν κτίρια στην Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι κοντά στη Σάμο.

Τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Το αστεροσκοπείο της Κωνσταντινούπολης δίνει 6,8 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν υπάρξει κάποιες καταστροφές και καταρρεύσεις κτιρίων σε 3 περιοχές της Σμύρνης ενώ υπάρχουν αναφορές για επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων.

 

«Έχουμε πληροφορίες για καταστροφή αρκετών κτιρίων στις συνοικίες Μπούκα, Μπαϊρακλί και Μπορνόβα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου Σμύρνης, Μπούργκα Γκιοκτσέ.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ωστόσο έκανε λόγο για 6 κτίρια. 

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:51, με το επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βόρεια της Σάμου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές είχε «ασυνήθιστη» διάρκεια.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 6,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοανατολικά από το Καρλόβασι. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, ήταν 10 χιλιόμετρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM