Σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Αισθητός στην Αθήνα - Είχε μεγάλη διάρκεια

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Αισθητός στην Αθήνα - Είχε μεγάλη διάρκεια Facebook Twitter
0

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά της Σάμου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:51, με το επίκεντρο 19 χιλιόμετρα βόρεια της Σάμου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και σε πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές είχε ασυνήθιστα μεγάλη διάρκεια. 

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 6,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοανατολικά από το Καρλόβασι. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, ήταν 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου - Αισθητός στην Αθήνα - Είχε μεγάλη διάρκεια Facebook Twitter

Καταστροφές σε Σάμο - Πολυκατοικίες κατέρρευσαν στην Σμύρνη της Τουρκίας

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη, με τις πρώτες εικόνες που φτάνουν να δείχνουν ολόκληρα πολυώροφα κτήρια που έχουν κατεδαφιστεί. Στη Σάμο υπάρχουν πληροφορίες για πεσμένα, παλιά κτήρια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες στη Σάμο αλλά στην Τουρκία εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τμήμα μεγάλης εκκλησίας στο Καρλόβασι έχει καταστραφεί, ενώ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί. Ο κόσμος είναι στους δρόμους και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο νησί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως από πολλά σημεία σηκώθηκε καπνός και σκόνη. Η θάλασσα έχει βγει σε παραλιακό μέτωπο, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να έχουν παρασυρθεί από το νερό.

Στην περιοχή επικρατεί τεράστια ανησυχία και για την ώρα όλοι παραμένουν εκτός των οικημάτων, με πολλά κτήρια να είναι παλιά και ετοιμόρροπα, σύμφωνα με ανταποκρίτρια που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στις τηλεπικοινωνίες. 

Λέκκας: Φόβος για τσουνάμι

Υπάρχει φόβος για μικρό τσουνάμι στην Σάμο ανέφερε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στον ΣΚΑΙ πριν από λίγο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM