Εξ αποστάσεως το 2ο ντιμπέιτ Τραμπ- Μπάιντεν, αποφάσισε η επιτροπή- «Δεν θα μετάσχω», λέει ο πρόεδρος

Εξ αποστάσεως το 2ο ντιμπέιτ Τραμπ- Μπάιντεν, αποφάσισε η επιτροπή- «Δεν θα μετάσχω», λέει ο πρόεδρος Facebook Twitter
EPA
0

Εξ αποστάσεως θα γίνει το δεύτερο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε τη συμμετοχή του σε αυτό, αν διεξαχθεί έτσι. 

Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε ότι έλαβε αυτή την απόφαση λόγω των ανησυχιών για την υγεία που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού. Ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως το δεύτερο ντιμπέιτ δεν πρέπει να γίνει αν ο Αμερικανός πρόεδρος νοσεί ακόμη, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε πως ανυπομονούσε να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα εξ αποστάσεως ντιμπέιτ. «Έμαθα πριν λίγο ότι η επιτροπή άλλαξε πριν από λίγο τη μορφή του ντιμπέιτ. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για εμάς. Τον νίκησα στο πρώτο ντιμπέιτ, δεν πρόκειται να κάνω εξ αποστάσεως ντιμπέιτ», δήλωσε στο Fox ο Τραμπ. «Όχι, δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο μου σε ένα εξ αποστάσεως ντιμπέιτ, είναι γελοίο», συμπλήρωσε. 


Το δεύτερο ντιμπέιτ- μετά τη χαοτική, γεμάτη προσβολές, πρώτη «τηλεμαχία» ανάμεσα στους δύο υποψηφίους- είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου. Στην απόφασή της η επιτροπή ανέφερε ότι ο Τραμπ και ο Μπάιντεν θα βρίσκονται σε ξεχωριστές τοποθεσίες, ενώ ο συντονιστής- ο Στιβ Σκάλι του C-SPAN- θα βρίσκεται στο Μαϊάμι.

Αν τελικά πραγματοποιηθεί αυτό το εξ αποστάσεως ντιμπέιτ, δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη «τηλεμαχία» του Τζον Κένεντι με τον Ρίτσαρντ Νίξον, το 1960.

Ο Κένεντι βρισκόταν σε τηλεοπτικό στούντιο στη Νέα Υόρκη και ο Νίξον στο Λος Άντζελες. Οι δύο υποψήφιοι εμφανίστηκαν σε πανομοιότυπα πλατό, ενώ οι τηλεθεατές τους έβλεπα και τους δύο ταυτόχρονα στην οθόνη. Ο συντονιστής εκείνου του ντιμπέιτ, ο Μπιλ Σάντελ, βρισκόταν σε στούντιο στο Σικάγο.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM