Γιατί ακτιβιστές άρπαξαν κέρινο ομοίωμα του Μακρόν από μουσείο

Γιατί ακτιβιστές της Greenpeace άρπαξαν κέρινο ομοίωμα του Μακρόν από μουσείο Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από πλάνα μετά την αρπαγή του κέρινου ομοιώματος του Μακρόν από μουσείο / Φωτ.: X
0

Ακτιβιστές της Greenpeace έκλεψαν ένα κέρινο ομοίωμα του Εμανουέλ Μακρόν, ένα από τα εκθέματα του μουσείου Grévin στο Παρίσι.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δύο γυναίκες και ένας άνδρας, προσποιούμενοι τους τουρίστες, εισήλθαν στο μουσείο και αφού άλλαξαν ρούχα, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του μουσείου, κατάφεραν να κλέψουν το άγαλμα, αξίας 40.000 ευρώ».

Οι ακτιβιστές εξήλθαν με το κέρινο ομοίωμα του Γάλλου προέδρου από μια έξοδο κινδύνου και στη συνέχεια, τοποθέτησαν τη φιγούρα μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία σε ένα κόλπο που είχε σκοπό να παροτρύνει τη Γαλλία να σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και λιπασμάτων από τη Ρωσία.

«Για εμάς, η Γαλλία παίζει ένα διπλό παιχνίδι», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζυλιάρ, (Jean-Francois Julliard), επικεφαλής της Greenpeace Γαλλίας.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ενσαρκώνει αυτόν τον διπλό λόγο: υποστηρίζει την Ουκρανία αλλά ενθαρρύνει τις γαλλικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τη Ρωσία».

Ο Ζυλιάρ δήλωσε ότι η Greenpeace στόχευσε τον Μακρόν επειδή έχει ιδιαίτερη ευθύνη, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος «οφείλει να είναι ο πρώτος» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που θα τερματίσει τα εμπορικά συμβόλαια με τη Ρωσία.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

Διεθνή / Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

«Την παρακολούθησα τρεις μέρες να μεταδίδει Fake News. Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να την επιπλήξουν και μετά να την πετάξουν έξω ‘σαν σκυλί’», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social
LIFO NEWSROOM