Αποσύρθηκε το κέρινο ομοίωμα της Σινέντ Ο' Κόνορ από Μουσείο του Δουβλίνου

Αποσύρθηκε το κέρινο ομοίωμα της Σινέντ Ο' Κόνορ από Μουσείο του Δουβλίνου Facebook Twitter
Το κέρινο ομοίωμα της Σινέντ Ο' Κόνορ στο Μουσείο του Δουβλίνου / Χ
0

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Δουβλίνου απέσυρε τη φιγούρα της Σινέντ Ο' Κόνορ, έπειτα από πλήθος αντιδράσεων της οικογένειας αλλά και του κοινού της Ιρλανδής τραγουδίστριας.

Μετά τα αποκαλυπτήρια του κέρινου ομοιώματος, μέλη της οικογένειας της Σινέντ Ο' Κόνορ υποστήριξαν πως «δεν της μοιάζει καθόλου». Σημειώνεται πως τα αποκαλυπτήρια της αείμνηστης τραγουδίστριας έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και συνέπεσαν με την πρώτη επέτειο του θανάτου της. Η  Σινέντ Ο' Κόνορ βρέθηκε νεκρή στις 26 Ιουλίου του 2023 στο σπίτι της στο Λονδίνο, σε ηλικία 56 ετών

Ο αδερφός της Τζον Ο' Κόνορ δήλωσε στο RTÉ, μιλώντας για το ζήτημα ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι είχε παραγγελθεί το κέρινο ομοίωμα, λέγοντας ότι «σοκαρίστηκε από την αποκρουστική φιγούρα».

«Όταν το είδα στο διαδίκτυο σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα ότι έμοιαζε με κάτι μεταξύ κούκλας και κάτι από τα Thunderbirds. Νόμιζα ότι στη Σινέντ θα της άρεσε πολύ να δείχνει ωραία και αν υποτίθεται ότι ήταν μια αναπαράσταση της όταν έκανε το "Nothing Compares 2 U", απλά δεν της μοιάζει καθόλου. Νομίζω ότι ήταν απαίσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Πάντι Ντάνινγκ, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος της τραγουδίστριας, ζήτησε συγγνώμη από τον αδερφό της και υποσχέθηκε να διορθώσει τα πράγματα. «Πρέπει να το κάνουμε καλύτερο» παραδέχτηκε. «Αναγνωρίζουμε ότι η απεικόνιση δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά μας πρότυπα ή τις προσδοκίες των αφοσιωμένων θαυμαστών της Σινέντ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου.

«Ακούσαμε προσεκτικά τις αντιδράσεις και συμφωνούμε ότι η φιγούρα δεν αποτυπώνει πλήρως τη μοναδική παρουσία και την ουσία της Σινέντ, όπως σκοπεύαμε» κατέληξαν.  Η ομάδα του Μουσείου στη συνέχεια αποφάσισε να αποσύρει το κέρινο ομοίωμα, παραδεχόμενη ότι «μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο» και δεσμευόμενη να δημιουργήσει μια «πιο ακριβή αναπαράσταση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Το πορτρέτο της Lily Allen από το West End Girl μπήκε στην National Portrait Gallery

Το πορτρέτο της Lily Allen από τη Nieves Gonzalez, που χρησιμοποιήθηκε ως εξώφυλλο του West End Girl, εκτίθεται πλέον στη National Portrait Gallery του Λονδίνου για έναν χρόνο, σηματοδοτώντας και την πρώτη παρουσία της ζωγράφου σε μεγάλο βρετανικό δημόσιο ίδρυμα
THE LIFO TEAM
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟΙ ΝΑΥΑΓΙΑ

Πολιτισμός / Ιδρύονται δύο νέοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι στους Φούρνους Κορσεών - Αυτά τα ναυάγια εντάσσονται

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει στις προτεραιότητές του «την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας»
THE LIFO TEAM
ΒΑΙΑΝΑ LIVE ACTION ΠΡΩΤΟ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΕΙΛΕΡ

Πολιτισμός / Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι

Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
THE LIFO TEAM
Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Πολιτισμός / Η Αντιγόνη δεν γερνάει ποτέ γιατί ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ να της μοιάζει

Με αφορμή τέσσερις νέες σκηνικές εκδοχές της μόνο στη Νέα Υόρκη μέσα στο 2026, η Αντιγόνη επιστρέφει ξανά στο τώρα ως το έργο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι συμβαίνει όταν η εξουσία χάνει το όριό της και ο κόσμος βγαίνει από τη θέση του.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ