Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Οι IDF λένε πως βρήκαν πτώμα ομήρου κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις ισχυρίζονται πως βρήκαν πτώμα ομήρου κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το πτώμα μιας εκ των ομήρων που είχε πάρει η Χαμάς εντοπίστηκε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός, σε ένα κτίριο κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας. 

Στο κτίριο όπου οι IDF ισχυρίζονται πως βρέθηκε το πτώμα της ομήρου, εντοπίστηκε επίσης στρατιωτικός εξοπλισμός και όπλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι η Χαμάς είχε πάρει περίπου 240 ομήρους.

Αναλυτικότερα, Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν το πτώμα μιας 65χρονης ομήρου της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, με βάση όσα ανακοίνωσαν απόψε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το θύμα ταυτοποιήθηκε από ιατροδικαστή και έχει ενημερωθεί η οικογένεια της εκλιπούσης.

Πρόκειται για την 65χρονη Γεχουντίτ Βάις, η οποία ήταν μεταξύ των περίπου 240 απαχθέντων κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Τα αίτια θανάτου δεν διευκρινίζονται στην ανακοίνωση των IDF.

Συνταξιούχος, μητέρα πέντε παιδιών, η Γεχουντίτ Βάις είχε απαχθεί από το κιμπούτς Μπεερί, όπου φρόντιζε νήπια. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβαλλόταν σε ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Times of Israel. Ο σύζυγός της Σμούλικ Βάις σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς.

«Οι IDF εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως «εθνικός στόχος είναι ο εντοπισμός των αγνοουμένων και η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους».

Νωρίτερα, οι IDF είχαν αναφέρει πως μέλη των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ ερευνούν κάθε κτίριο και κάθε όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο συγκρότημα όπου παραμένουν ακόμη εκατοντάδες ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανέφερε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος. «Η επιχείρηση αυτή σχεδιάστηκε επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη τρομοκρατική υποδομή στο συγκρότημα», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπλα και εξοπλισμός της Χαμάς βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. «Η Χαμάς εργαζόταν συστηματικά για να κρύψει τις υποδομές και τις αποδείξεις» στα νοσοκομεία της Γάζας, πρόσθεσε. Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί ως βάσεις της τις ιατρικές εγκαταστάσεις.

Χθες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως δεν υπάρχει μέρος στη Γάζα όπου δεν θα φτάσει ο ισραηλινός στρατός.

Με πληροφορίες από Times of Israel, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM
Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

Διεθνή / Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

«Αρνήθηκα επί χρόνια να χρησιμοποιήσω τον όρο "γενοκτονία". Αλλά τώρα δεν μπορώ να μην τον χρησιμοποιήσω, έπειτα από όσα διάβασα στις εφημερίδες, έπειτα από τις εικόνες που είδα και αφού μίλησα με ανθρώπους που ήταν εκεί» δήλωσε σε συνέντευξή του
LIFO NEWSROOM
Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

Διεθνή / Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

«Πρόκειται για προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή του κοινού από τη γενοκτονία στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM