Θα άφηνες τη Νταϊάνα Ρος να χτυπήσει το κρίσιμο πέναλτι;

1

Ήταν η έναρξη του Μουντιάλ 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν η Νταϊάνα Ρος διασκέδασε για μία ακόμα φορά την ανθρωπότητα. Αυτή τη φορά όχι με το καλλιτεχνικό της ταλέντο αλλά με την ποδοσφαιρική της αταλαντοσύνη.

Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν την διοργάνωση του Μουντιάλ του 1994, πολλοί ήταν αυτοί που ανησυχούσαν για το αν μία χώρα που όταν λέει football εννοεί αυτο το ακατανοητο παιχνίδι με την πεπονοειδή μπάλα, θα μπορούσε να διοργανώσει ένα Μουντιάλ αντάξιο των προσδοκιών των ποδοσφαιρόφιλων όλου του κόσμου.

Η ανησυχία έγινε πανικός κατά την τελετή έναρξης του Μουντιάλ καθώς όλα, μα όλα, πήγαν λάθος.

Ο τραγουδιστής τραυματίστηκε, η παρουσιάστρια γκρεμοτσακίστηκε και η μεγάλη ντίβα θύμισε τον Tάσο Πάντο.

 

"Ο άνθρωπος που δεν έβαζε γκολ ούτε στην φιέστα"

Η καλημέρα είχε φανεί από το πρωί, από την κλήρωση ακόμα των ομίλων του Μουντιάλ.

Εκεί βρέθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος θεωρούσε το ποδόσφαιρο ένα περίεργο άθλημα που παίζεται από ανισόρροπους (!) αποφασισμένος να κάνει δύσκολη τη ζωή του τότε Γενικου Γραμματέα της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς πρόφερε το όνομά του "bladder" το οποίο στα αγγλικά σημαίνει ουροδόχος κύστη. Και μιλώντας του με γερμανική προφορά πρώτα του είπε ότι χάρηκε που τον γνωρίζει μετά από τόσα χρόνια που απλώς τον αισθάνονταν και μετά τον ρώτησε αν είναι... γεμάτος πριν βάλει με θεατρικότητα ένα ιατρικό γάντι για να «εξετάσει» τα μπαλάκια για την κλήρωση.

 

"Νοιώθετε γεμάτος, κύριε Bladder;"

Στις 17 Ιουνίου στο Σικάγο ήταν ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ μεταξύ της προηγούμενης πρωταθλήτριας Γερμανίας με την Βολιβία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε ο τραγουδιστής Ζον Σεγκάντα του οποίου όμως το σόου δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η πλατφόρμα που τον ανέβαζε στη σκηνή χάλασε, αυτός έπεσε και χτύπησε.


Ο άνθρωπος βέβαια συνέχισε να τραγουδάει και έβγαλε μέρος του προγράμματος, με πλάνα που τον προστάτευαν ώστε να μη φαίνεται πόσο υποφέρει από τον τραυματισμό του. Σε κάποιες σκηνές μάλιστα φαινόταν μόνο το κεφάλι του!

 

"Η ομιλούσα κεφαλή..." (στο 7')

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η τούμπα της διάσημης Όπρα Γουίνφρεϊ. Αφού είπε αυτά που είπε και ακριβώς πριν προσφωνήσει την Νταϊάνα Ρος, σκόνταψε στην σκηνή και έφαγε μία μεγαλοπρεπή τούμπα, την οποία – ευτυχώς για την ίδια – δεν απαθανάτισε ο φακός, αλλά περιέγραψε πάρα πολύ καλά εκείνη στη συνέχεια.

 

"The most embarrassing moment..."

Και επειδή ο νόμος του Μέρφυ ισχύει και στο Μουντιάλ, το χειρότερο δεν είχε έρθει ακόμα. Η Νταϊάνα Ρος, ήταν προγραμματισμένο να κηρύξει την έναρξη του Μουντιάλ σουτάροντας ένα πέναλτι. Μόλις η μπάλα έμπαινε στο τέρμα αυτό θα διαλυόταν.


Άρχισε λοιπόν να καλπάζει προς το τέρμα με ένα κόκκινο κουστούμι και το μαλλί της να ανεμίζει αέρινα, φτάνει στην μπάλα η οποία απλώς έπρεπε να πάει προς το τέρμα και καταφέρνει να την στείλει άουτ με ένα τραγικό, μα εντελώς τραγικό, σουτ.


Η απώλεια βεβαίως δεν επηρέασε ούτε την θεά Νταϊάνα Ρος που συνέχισε να κάνει το σόου της ούτε το τέρμα που διαλύθηκε ούτως ή άλλως! Το γέλιο όμως ήταν απερίγραπτο.

 

"Εμπρός του Σικάγο παλικάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια"

 

Παρόλα αυτά, το Μουντιάλ ήταν εξαιρετικά πετυχημένο, τα γήπεδα γεμάτα και οργανωτικά - από εκεί και πέρα - άψογο. Καθώς μάλιστα ήταν ο μόνος τελικός στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων που κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Ιταλό Ρομπέρτο Μπάτζιο να χάνει το τελευταίο πέναλτι και να δίνει το κύπελλο στη Βραζιλία, ένας Βρετανός δημοσιογράφος έγραψε: «το Μουντιάλ τελείωσε όπως ξεκίνησε. Με ένα πολύ κακό πέναλτι από έναν υπερτιμημένο star».

Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν οι Ρώσοι στην έναρξη του δικού τους Μουντιάλ, αλλά αναμφίβολα ο πήχης για ένα εντυπωσιακό φιάσκο έχει μπει πλέον πολύ ψηλά.

 

"Το μουντιάλ που τελείωσε όπως άρχισε..."

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει χειρότερος διαιτητής στην ιστορία των Μουντιάλ;

Αθλητισμός / Υπάρχει χειρότερος διαιτητής στην ιστορία των Μουντιάλ;

Η απίστευτη ιστορία του Μπίρον Μορένο από τον Ισημερινό που έκανε άνω-κάτω με τα σφυρίγματά του το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και αργότερα συνελήφθη ακόμη και για μεταφορά ναρκωτικών
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 | ΑΠΟ ΤΗΝ DR. ΓΚΡΟΥΣΕΝΚΑ
Ποιος μεγάλος του ποδοσφαίρου δεν θα έκανε ποτέ τατουάζ (αλλά κέρδισε Μουντιάλ με όλους τους τρόπους);

Αθλητισμός / Ποιος μεγάλος του ποδοσφαίρου δεν θα έκανε ποτέ τατουάζ (αλλά κέρδισε Μουντιάλ με όλους τους τρόπους);

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που κέρδισε Μουντιάλ για τη Γερμανία με όλους τους τρόπους: ως παίκτης, ως προπονητής και ως παράγοντας.
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 | ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΒΕΤΝΙΚ
Γκόρκι Παρκ: Έτσι αγαπάει η Ρωσία

Αθλητισμός / Γκόρκι Παρκ: Έτσι αγαπάει η Ρωσία

Oι τελετές έναρξης των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου είναι σχεδόν πάντα σεμνές, διαδικαστικές, ήπια κακόγουστες και ευσπλαχνικά σύντομες και κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί ούτε με τη χθεσινή αν δεν φρόντιζε ο επίσημος entertainer της εκδήλωσης Robbie Williams να κάνει το μπάχαλό του
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ | ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"ένας Βρετανός δημοσιογράφος έγραψε: «το Μουντιάλ τελείωσε όπως ξεκίνησε. Με ένα πολύ κακό πέναλτι από έναν υπερτιμημένο star». Πηγή: www.lifo.grΜε την διαφορά πως ο ένας υπερτιμημένος κατ' αυτόν σταρ έφτασε την Ιταλία ξανά στο τελικό ενώ για μια άλλη φορά αυτοί ήταν στα σπίτια τους.