Γκόρκι Παρκ: Έτσι αγαπάει η Ρωσία

Γκόρκι Παρκ: Έτσι αγαπάει η Ρωσία Facebook Twitter
Ο επίσημος entertainer της εκδήλωσης Robbie Williams στη χτεσινή τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου φρόντισε να κάνει το μπάχαλό του, προτείνοντας το μεσαίο δάχτυλο του, τύπου «γουάου μπέιμπι νοιώθω άτακτος και ασεβής και χάι», σε πέντε δισεκατομμύρια τηλεθεατές την ώρα που τραγουδούσε.
0

Αντίθετα από τις ολοκληρωτικού τύπου φιέστες των Ολυμπιάδων, οι τελετές έναρξης των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου είναι σχεδόν πάντα σεμνές, διαδικαστικές, ήπια κακόγουστες και ευσπλαχνικά σύντομες.

Κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί ούτε με τη χθεσινή αν δεν φρόντιζε ο επίσημος entertainer της εκδήλωσης Robbie Williams – που μάλλον βαριόταν κι ο ίδιος θανάσιμα – να κάνει το μπάχαλό του, προτείνοντας το μεσαίο δάχτυλο του, τύπου «γουάου μπέιμπι νοιώθω άτακτος και ασεβής και χάι», σε πέντε δισεκατομμύρια τηλεθεατές την ώρα που τραγουδούσε.

Το κοινό του σταδίου ούτε που ασχολήθηκε με την κίνηση του Robbie που χθες έμοιαζε εντελώς σαν ριγμένος και κακούλης και με θέματα χημικής εξάρτησης μικρός αδελφός του Morrissey.


Εκτός κι αν το κωλοδάχτυλο δεν απευθυνόταν προς την παγκόσμια κοινότητα αλλά προς το κονκλάβιο της FIFA ως διαμαρτυρία για την αγρίως κερδοσκοπική και άπληστη φορά που έχει πάρει το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Robbie άλλωστε είναι ρομαντικός και φανατικός οπαδός (και μέτοχος) της ομάδας Πορτ Βέιλ που ενώ έχει ζωή δύο αιώνων, δεν έχει δει ποτέ από κοντά τα υψηλά κλιμάκια του εγχώριων διοργανώσεων (με τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται ξανά στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας). Πιο χίπστερ, πεθαίνεις. Πιο καλτ οπαδισμός, σου βάζουν ζουρλομανδύα.

Γκόρκι Παρκ: Έτσι αγαπάει η Ρωσία Facebook Twitter
O Πρόεδρος της FIFA πάντως Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν απασχολημένος να κρατάει την ψιλοκουβέντα ζωντανή ανάμεσα στον Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

O Πρόεδρος της FIFA πάντως Τζιάνι Ινφαντίνο σίγουρα δεν το πήρε προσωπικά ακόμα κι αν το πρόσεξε, καθώς ήταν απασχολημένος να κρατάει την ψιλοκουβέντα ζωντανή ανάμεσα στον Πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα που ήταν κάτι σαν «Dancing with the Tsars» και όπου η «ημιθανής» Ρωσία βρήκε μπόσικους τους Σαουδάραβες και τους έριξε πέντε.

Κάθε φορά που έμπαινε γκολ και πήγαινε η κάμερα στα «φιμέ» επίσημα, ο Πούτιν έμοιαζε να λέει συγκαταβατικά στον Πρίγκηπα «σόρι μαν, έτσι είναι αυτά, είμαστε πολύ πιο παλιοί στο κόλπο, νέος είσαι καταλαβαίνεις, κάποτε με τόσα λεφτά θα έχετε κι εσείς ομαδάρα» αλλά εννοούσε μάλλον «όσα λεφτά κι αν έχετε, φελάχοι είστε αγόρι μου κατά βάθος...».


Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που επετράπη η είσοδος γυναικών σε ποδοσφαιρικά στάδια στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που θα ήταν η πρώτη υποψηφία αν εμφανιζόταν ξαφνικά ο Θεός και έλεγε στους ανθρώπους διαλέξτε μια χώρα που αξίζει να εξολοθρευθεί και ο υπόλοιπος πλανήτης θα κερδίσει για πάντα την ειρήνη και την ευημερία.

Μόνο η Μελάνια Τραμπ θα στενοχωριόταν ίσως, ενθυμούμενη την αποθεωτική υποδοχή που της επεφύλαξε η χώρα πέρσι κατά την επίσκεψή της εκεί και τα εγκώμια που κέρδισε για εκείνο το σεμνό και σκοτεινό jumpsuit με το οποίο είχε εμφανιστεί στα επίσημα γεύματα.

Γκόρκι Παρκ: Έτσι αγαπάει η Ρωσία Facebook Twitter
Μόνο η Μελάνια Τραμπ θα στενοχωριόταν ίσως, ενθυμούμενη την αποθεωτική υποδοχή που της επεφύλαξε η χώρα πέρσι κατά την επίσκεψή της εκεί και τα εγκώμια που κέρδισε για εκείνο το σεμνό και σκοτεινό jumpsuit με το οποίο είχε εμφανιστεί στα επίσημα γεύματα.

Αυτά από την ελαφρώς σουρεάλ πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλου. Αναμένουμε με αγωνία και διαστροφή το πρώτο ματς που θα γίνει ο κακός χαμούλης με την ομάδα του VAR που έχει πάντως αυστηρά συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλά μπορεί να ρουφιανεύει όποτε θέλει στους διαιτητές.

Σήμερα Μοχάμεντ Σαλάχ εναντίον Ουρουγουάη και κυρίως Ισπανία (που κατάφερε να αυτοπυροβοληθεί με το καλημέρα διώχνοντας τον προπονητή της πριν ακόμα ξεκινήσει η διοργάνωση) εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο και Σια.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ