Σικάγο: Δικαστής αποφάσισε ότι μητέρα δεν μπορεί να βλέπει τον γιο της, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί

Σικάγο: Δικαστής αποφάσισε ότι μητέρα δεν μπορεί να βλέπει τον γιο της, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Όταν η Ρεμπέκα Φέρλιτ μετείχε σε διαδικτυακή ακρόαση δικαστηρίου με τον πρώην σύζυγό της, η μητέρα από το Σικάγο περίμενε ότι η διαδικασία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της διατροφής. Αλλά ο δικαστής είχε άλλα σχέδια. 

Ο δικαστής ρώτησε αν η μητέρα ήταν εμβολιασμένη για τον κορωνοϊό. Όταν εκείνη απάντησε αρνητικά, ανακάλεσε την επιμέλεια του γιου της, κρίνοντας ότι η 39χρονη δεν μπορεί να βλέπει το παιδί μέχρι εκείνη να κάνει το εμβόλιο. 

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που με ρώτησε ήταν αν ήμουν εμβολιασμένη», δήλωσε η 39χρονη μητέρα στη Chicago Sun-Times. Η Φέρλιτ είπε στην εφημερίδα ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο επειδή στο παρελθόν εμφάνισε «παρενέργειες σε εμβόλια» και γιατρός τη συμβούλευσε να μην εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. 

Μετά την απάντηση της μητέρας, ο δικαστής Τζέιμς Σαπίρο πήρε μια απόφαση που φαίνεται ότι είναι η πρώτη αυτού του είδους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post. Ανακοίνωσε ότι η μητέρα δεν μπορεί πλέον να βλέπει τον 11χρονο γιο της μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Ο πατέρας του παιδιού είναι εμβολιασμένος, σύμφωνα με τη Chicago Sun-Times. 

Η Ρεμπέκα Φέρλιτ και ο πρώην σύζυγός της, Μάθιου Ντίβεν, έχουν χωρίσει εδώ και επτά χρόνια και σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα έχουν από κοινού την επιμέλεια του γιου τους από τον Ιούνιο του 2014. 

«Ήμουν σαστισμένη επειδή υποτίθεται ότι (η ακρόαση) θα ήταν για τις δαπάνες και τη διατροφή. Τον ρώτησα τι σχέση είχε αυτό με τη διαδικασία και απάντησε “Εγώ είμαι ο δικαστής και εγώ παίρνω τις αποφάσεις για την υπόθεσή σας”», περιέγραψε η μητέρα. 

Στη συνέχεια, ο δικαστής ανακάλεσε την επιμέλεια του γιου της, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί πλήρως. Η Φέρλιτ δεν ανέφερε αν θα κάνει το εμβόλιο, αλλά δήλωσε ότι προσπαθεί να κάνει έφεση κατά της απόφασης, επειδή πιστεύει ότι ο δικαστής ξεπέρασε τα όρια της εξουσίας του. Πρόσθεσε ότι είναι «λάθος» να απομακρύνεται ο γιος από τη μητέρα του. 

«Πιστεύω ότι αυτό χωρίζει οικογένειες. Και θεωρώ ότι δεν είναι προς το συμφέρον του γιου μου να είναι μακριά από τη μητέρα του», τόνισε μιλώντας στο WFLD. 

Ο δικηγόρος του πατέρα, Τζέφρι Λέβινγκ, δήλωσε ότι δεν περίμενε να ρωτήσει ο δικαστής για το εμβόλιο ή να αλλάξει τον διακανονισμό για την επιμέλεια. Αλλά πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την απόφαση του δικαστή. 

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν πεθάνει λόγω του κορωνοϊού. Πιστεύω ότι κάθε παιδί πρέπει να είναι ασφαλές και συμφωνώ ότι η μητέρα θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένη», δήλωσε ο Λέβινγκ. 

Η Φέρλιτ παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αποχωρίστηκε τον γιο της, με τον οποίο της επιτρέπεται μόνο να επικοινωνεί τηλεφωνικά. «Του μιλάω κάθε ημέρα. Κλαίει, του λείπω», δήλωσε στη Chicago Sun-Times. 

Με πληροφορίες από Washington Post 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ