Σικάγο: Δικαστής αποφάσισε ότι μητέρα δεν μπορεί να βλέπει τον γιο της, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί

Σικάγο: Δικαστής αποφάσισε ότι μητέρα δεν μπορεί να βλέπει τον γιο της, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Όταν η Ρεμπέκα Φέρλιτ μετείχε σε διαδικτυακή ακρόαση δικαστηρίου με τον πρώην σύζυγό της, η μητέρα από το Σικάγο περίμενε ότι η διαδικασία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της διατροφής. Αλλά ο δικαστής είχε άλλα σχέδια. 

Ο δικαστής ρώτησε αν η μητέρα ήταν εμβολιασμένη για τον κορωνοϊό. Όταν εκείνη απάντησε αρνητικά, ανακάλεσε την επιμέλεια του γιου της, κρίνοντας ότι η 39χρονη δεν μπορεί να βλέπει το παιδί μέχρι εκείνη να κάνει το εμβόλιο. 

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που με ρώτησε ήταν αν ήμουν εμβολιασμένη», δήλωσε η 39χρονη μητέρα στη Chicago Sun-Times. Η Φέρλιτ είπε στην εφημερίδα ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο επειδή στο παρελθόν εμφάνισε «παρενέργειες σε εμβόλια» και γιατρός τη συμβούλευσε να μην εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. 

Μετά την απάντηση της μητέρας, ο δικαστής Τζέιμς Σαπίρο πήρε μια απόφαση που φαίνεται ότι είναι η πρώτη αυτού του είδους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Washington Post. Ανακοίνωσε ότι η μητέρα δεν μπορεί πλέον να βλέπει τον 11χρονο γιο της μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. Ο πατέρας του παιδιού είναι εμβολιασμένος, σύμφωνα με τη Chicago Sun-Times. 

Η Ρεμπέκα Φέρλιτ και ο πρώην σύζυγός της, Μάθιου Ντίβεν, έχουν χωρίσει εδώ και επτά χρόνια και σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα έχουν από κοινού την επιμέλεια του γιου τους από τον Ιούνιο του 2014. 

«Ήμουν σαστισμένη επειδή υποτίθεται ότι (η ακρόαση) θα ήταν για τις δαπάνες και τη διατροφή. Τον ρώτησα τι σχέση είχε αυτό με τη διαδικασία και απάντησε “Εγώ είμαι ο δικαστής και εγώ παίρνω τις αποφάσεις για την υπόθεσή σας”», περιέγραψε η μητέρα. 

Στη συνέχεια, ο δικαστής ανακάλεσε την επιμέλεια του γιου της, μέχρι εκείνη να εμβολιαστεί πλήρως. Η Φέρλιτ δεν ανέφερε αν θα κάνει το εμβόλιο, αλλά δήλωσε ότι προσπαθεί να κάνει έφεση κατά της απόφασης, επειδή πιστεύει ότι ο δικαστής ξεπέρασε τα όρια της εξουσίας του. Πρόσθεσε ότι είναι «λάθος» να απομακρύνεται ο γιος από τη μητέρα του. 

«Πιστεύω ότι αυτό χωρίζει οικογένειες. Και θεωρώ ότι δεν είναι προς το συμφέρον του γιου μου να είναι μακριά από τη μητέρα του», τόνισε μιλώντας στο WFLD. 

Ο δικηγόρος του πατέρα, Τζέφρι Λέβινγκ, δήλωσε ότι δεν περίμενε να ρωτήσει ο δικαστής για το εμβόλιο ή να αλλάξει τον διακανονισμό για την επιμέλεια. Αλλά πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την απόφαση του δικαστή. 

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν πεθάνει λόγω του κορωνοϊού. Πιστεύω ότι κάθε παιδί πρέπει να είναι ασφαλές και συμφωνώ ότι η μητέρα θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένη», δήλωσε ο Λέβινγκ. 

Η Φέρλιτ παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αποχωρίστηκε τον γιο της, με τον οποίο της επιτρέπεται μόνο να επικοινωνεί τηλεφωνικά. «Του μιλάω κάθε ημέρα. Κλαίει, του λείπω», δήλωσε στη Chicago Sun-Times. 

Με πληροφορίες από Washington Post 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ ετοιμάζει «πόλεμο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες για Airbnb, Booking

Διεθνή / Η ΕΕ ετοιμάζει «πόλεμο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νέοι κανόνες για Airbnb, Booking

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ριζοσπαστικό σχέδιο για την κρίση στέγασης, με νέους κανόνες για Airbnb και Booking, ενίσχυση των ενοικιαστών και προγράμματα προσιτής κατοικίας ύψους 300 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM
Νέα σύγκρουση στη Γάζα: Η Χαμάς στρέφεται κατά των «εσωτερικών αντιπάλων»

Διεθνή / Νέα σύγκρουση στη Γάζα: Η Χαμάς στρέφεται κατά των «εσωτερικών αντιπάλων»

Η Χαμάς, εκμεταλλευόμενη την αμερικανική εκεχειρία με το Ισραήλ, στρέφεται τώρα εναντίον αντίπαλων παλαιστινιακών οικογενειών στη Γάζα - Δημόσιες εκτελέσεις, μάχες και φόβοι για εμφύλιο
LIFO NEWSROOM
Θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία για τη δήλωση υπουργού σχετικά με το Άουσβιτς

Διεθνή / Θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία για τη δήλωση υπουργού σχετικά με το Άουσβιτς

Η τοποθέτησή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οργανώσεις της εβραϊκής κοινότητας και επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που έκαναν λόγο για «προσβολή της ιστορικής μνήμης»
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Όμηροι: Τι έπεται με την αποκατάσταση μετά από 737 ημέρες αιχμαλωσίας

Διεθνή / Ισραήλ: Τι ακολουθεί για την ιατρική και ψυχολογική αποκατάσταση των ομήρων μετά από 737 ημέρες αιχμαλωσίας

Μετά από 737 ημέρες στη Γάζα, οι τελευταίοι 20 όμηροι επιστρέφουν στο Ισραήλ. Το ταξίδι της αποκατάστασης αρχίζει, με νέα νοσοκομειακά προγράμματα, ψυχολογική υποστήριξη και μια κοινωνία που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της
LIFO NEWSROOM
Πραξικόπημα στη Μαδαγασκάρη μετά από διαδηλώσεις της Gen Z - Πανηγυρίζει ο κόσμος

Διεθνή / Πραξικόπημα στη Μαδαγασκάρη μετά από διαδηλώσεις της Gen Z - Πανηγυρίζει ο κόσμος

Η Μαδαγασκάρη βυθίζεται σε νέα πολιτική κρίση καθώς ο στρατός κατέλαβε την εξουσία, ανατρέποντας τον πρόεδρο Άντρι Ραζοελίνα μετά από διαδηλώσεις της Gen Z κατά της φτώχειας και της διαφθοράς
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Διεθνή / Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Πεντάγωνο χωρίς συνοδεία - Ο υπουργός Άμυνας διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλεί διαπιστεύσεις δημοσιογράφων
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM