Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ιρλανδίας μηνύει τον Βαν Μόρισον ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «πολύ επικίνδυνο» για τους χειρισμούς του κατά την πανδημία κορωνοϊού

 

Τα νομικά μέτρα του Ρόμπιν Σουάν σχετίζονται με μια εμφάνιση του μουσικού στο ξενοχοδείο Europa στο Μπέλφαστ τον περασμένο Ιούνιο, όπου ο Μόρισον επέκρινε τον υπουργό του  Ενωτικού Κόμματος του Όλστερ (UUP) για ακύρωση συναυλιών του την τελευταία στιγμή, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων πολύ επικίνδυνο. 


Τον Ιούνιο, ο τραγουδιστής ανέβηκε στη σκηνή του Europa κατά τη διάρκεια βραδυνής εκδήλωσης και μίλησε σε περίπου 140 άτομα που δειπνούσαν για την ακύρωση της παράστασής του εκεί και άλλων τριών σε άλλα μέρη, λόγω της απαγόρευσης live μουσικής για την ανάσχεση της περαιτέρω διασποράς της Covid-19. 

 

 

Μάλιστα, κατόπιν πρόσκλησης του Μόρισον, στη σκηνή ανέβηκε και ο Ίαν Πέισλι, ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), o οποίος συνόδευσε στα εν χορώ σχόλια κατά του Σουάν τον Μόρισον. Αργότερα, ο βουλευτής εν μέσω επικρίσεων, υπεραμύνθηκε της κίνησής του λέγοντας πως «κάτι που ήταν παρωδία, κομωδία, χαζολόγημα και σαρκασμός δεν θα'πρεπε να μεγαλοποιείται ανεξέλεγκτα», προσθέτοντας πως προφανώς δεν πίστευε πως ο Σουάν είναι επικίνδυνος.


Πέρυσι, ο Μόρισον κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αφαίρεση της ελευθερίας μας» σε τρία νέα του τραγούδια «διαμαρτυρίας» για τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. 

 

Ο Σουάν χαρακτήρισε εκείνα τα τραγούδια επικίνδυνα και τόνισε πως, αν ο τραγουδοποιός είχε επιστημονικά στοιχεία να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, θα έπρεπε να τα παρουσιάσει. 


Με πληροφορίες από Guardian/BBC