Ο Τραμπ άκουσε στην εκκλησία κήρυγμα για την προστασία των μεταναστών και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Ο Τραμπ άκουσε στην εκκλησία κήρυγμα για την προστασία των μεταναστών και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολούθησε τη λειτουργία στον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσινγκτον και άκουσε ένα κήρυγμα που μάλλον δεν το περίμενε.

Συγκεκριμένα μια έκκληση για την προστασία των μεταναστών και σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Μία ημέρα αφού δήλωσε ότι στην Αμερική θα αναγνωρίζονται μόνο δύο φύλα και υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για τη σαρωτική καταστολή της μετανάστευσης, η Επίσκοπος Μάριαν Ένγκαρ Μπάντι, από άμβωνος, απηύθυνε έκκληση στον Τραμπ να δείξει έλεος σε ανθρώπους που «φοβούνται» τι θα επακολουθήσει.

«Υπάρχουν γκέι, λεσβίες και διεμφυλικά παιδιά σε Δημοκρατικές, Ρεπουμπλικανικές και Ανεξάρτητες οικογένειες, κάποια φοβούνται για τη ζωή τους», είπε η Μπάντι.

Την Δευτέρα, ο Τραμπ έδωσε εντολή στον στρατό να βοηθήσει στην ασφάλεια των συνόρων και αποφάσισε να καταργήσει το «δίκαιο του εδάφους», δηλαδή την αυτόματη χορήγηση της υπηκοότητας σε όποιον γεννιέται σε αμερικανικό έδαφος.

Η Μπάντι έκανε μια παθιασμένη έκκληση για τους μετανάστες. «Οι άνθρωποι που μαζεύουν τις σοδειές μας και καθαρίζουν τα γραφεία μας, που κοπιάζουν στα πτηνοτροφεία και στα συσκευαστήρια κρέατος, που πλένουν τα πιάτα αφού φάμε στα εστιατόρια και δουλεύουν νυχτερινή βάρδια στα νοσοκομεία… μπορεί να μην είναι πολίτες (των ΗΠΑ) ή να μην έχουν τα σωστά έγγραφα, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών δεν είναι εγκληματίες», υπογράμμισε.

«Σας ζητώ να δείξετε έλεος. Κύριε πρόεδρε, σε αυτές τις κοινότητες όπου τα παιδιά φοβούνται ότι θα τους πάρουν μακριά τους γονείς τους, να βοηθήσετε αυτούς που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και καταδιώκονται στις χώρες τους, ώστε να βρουν συμπόνια και φιλοξενία εδώ. Ο Θεός μας διδάσκει να είμαστε ελεήμονες απέναντι στον ξένο», πρόσθεσε.

«Δεν ήταν και ιδιαίτερα συναρπαστικό»

Ο Τραμπ δεν φάνηκε πολύ ικανοποιημένος από τις προτροπές της Μπάντι και τις απέρριψε όταν αργότερα του ζητήθηκε κάποιο σχόλιο. «Δεν ήταν και ιδιαίτερα συναρπαστικό» είπε, αναφερόμενος στο κήρυγμα.

Ο δισεκατομμυριούχος σύμμαχός του Ίλον Μασκ σχολίασε επίσης το κήρυγμα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, γράφοντας ότι η Επίσκοπος «έχει προσβληθεί άσχημα από τον ιό woke».

Ο Μασκ είναι πατέρας μιας διεμφυλικής κόρης η οποία το 2022 προσέφυγε στα δικαστήρια για να αλλάξει το επώνυμό της, εξηγώντας ότι «δεν ζει πλέον μαζί του και δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον βιολογικό πατέρα της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM