Ο Τραμπ άκουσε στην εκκλησία κήρυγμα για την προστασία των μεταναστών και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων

Ο Τραμπ άκουσε στην εκκλησία κήρυγμα για την προστασία των μεταναστών και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολούθησε τη λειτουργία στον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσινγκτον και άκουσε ένα κήρυγμα που μάλλον δεν το περίμενε.

Συγκεκριμένα μια έκκληση για την προστασία των μεταναστών και σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Μία ημέρα αφού δήλωσε ότι στην Αμερική θα αναγνωρίζονται μόνο δύο φύλα και υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για τη σαρωτική καταστολή της μετανάστευσης, η Επίσκοπος Μάριαν Ένγκαρ Μπάντι, από άμβωνος, απηύθυνε έκκληση στον Τραμπ να δείξει έλεος σε ανθρώπους που «φοβούνται» τι θα επακολουθήσει.

«Υπάρχουν γκέι, λεσβίες και διεμφυλικά παιδιά σε Δημοκρατικές, Ρεπουμπλικανικές και Ανεξάρτητες οικογένειες, κάποια φοβούνται για τη ζωή τους», είπε η Μπάντι.

Την Δευτέρα, ο Τραμπ έδωσε εντολή στον στρατό να βοηθήσει στην ασφάλεια των συνόρων και αποφάσισε να καταργήσει το «δίκαιο του εδάφους», δηλαδή την αυτόματη χορήγηση της υπηκοότητας σε όποιον γεννιέται σε αμερικανικό έδαφος.

Η Μπάντι έκανε μια παθιασμένη έκκληση για τους μετανάστες. «Οι άνθρωποι που μαζεύουν τις σοδειές μας και καθαρίζουν τα γραφεία μας, που κοπιάζουν στα πτηνοτροφεία και στα συσκευαστήρια κρέατος, που πλένουν τα πιάτα αφού φάμε στα εστιατόρια και δουλεύουν νυχτερινή βάρδια στα νοσοκομεία… μπορεί να μην είναι πολίτες (των ΗΠΑ) ή να μην έχουν τα σωστά έγγραφα, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών δεν είναι εγκληματίες», υπογράμμισε.

«Σας ζητώ να δείξετε έλεος. Κύριε πρόεδρε, σε αυτές τις κοινότητες όπου τα παιδιά φοβούνται ότι θα τους πάρουν μακριά τους γονείς τους, να βοηθήσετε αυτούς που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και καταδιώκονται στις χώρες τους, ώστε να βρουν συμπόνια και φιλοξενία εδώ. Ο Θεός μας διδάσκει να είμαστε ελεήμονες απέναντι στον ξένο», πρόσθεσε.

«Δεν ήταν και ιδιαίτερα συναρπαστικό»

Ο Τραμπ δεν φάνηκε πολύ ικανοποιημένος από τις προτροπές της Μπάντι και τις απέρριψε όταν αργότερα του ζητήθηκε κάποιο σχόλιο. «Δεν ήταν και ιδιαίτερα συναρπαστικό» είπε, αναφερόμενος στο κήρυγμα.

Ο δισεκατομμυριούχος σύμμαχός του Ίλον Μασκ σχολίασε επίσης το κήρυγμα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, γράφοντας ότι η Επίσκοπος «έχει προσβληθεί άσχημα από τον ιό woke».

Ο Μασκ είναι πατέρας μιας διεμφυλικής κόρης η οποία το 2022 προσέφυγε στα δικαστήρια για να αλλάξει το επώνυμό της, εξηγώντας ότι «δεν ζει πλέον μαζί του και δεν επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με τον βιολογικό πατέρα της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM