CBS: Ο Τραμπ ανακοινώνει ιδιωτική επένδυση πολλών δισ. δολαρίων για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης

CBS: Ο Τραμπ ανακοινώνει ιδιωτική επένδυση πολλών δισεκ. δολαρίων για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ ΕΡΑ
0

Mια επένδυση του ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή υποδομών τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να ανακοινώσει o πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Oι εταιρείες OpenAI, Softbank και Oracle σχεδιάζουν μια κοινοπραξία που θα αποκαλείται Stargate, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ. Τα στελέχη της εταιρείας θα διαθέσουν αρχικά 100 δισεκ. δολάρια και στη συνέχεια έως και 500 δισεκ. στο πρόγραμμα Stargate για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2024 ο ενημερωτικός ιστότοπος The Information έγραψε ότι οι εταιρείες αυτές επεξεργάζονται σχέδια για ένα κέντρο δεδομένων αξίας 100 δισεκ. δολαρίων που θα περιλάμβανε και έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης, τον Stargate, ο οποίος θα λειτουργήσει από το 2028. Η ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης εκτόξευσε τη ζήτηση για κέντρα δεδομένων ικανά να διαχειριστούν πιο προηγμένες εργασίες από τα παραδοσιακά.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ιαπωνικής πολυεθνικής Softbank, Μασαγιόσι Σον, της OpenAI Σαμ Άλτμαν και της Oracle Λάρι Έλισον αναμένεται να πάνε αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο, αν και οι τρεις εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για κάποιο σχόλιο. Δεν είναι σαφές εάν η αποψινή ανακοίνωση συνδέεται με τη συνεργασία της Microsoft και της OpenAI που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα.

Με πληροφορίες από Reuters και CBS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM