Ο Στίβεν Κινγκ ζητά από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα

Ο Στίβεν Κινγκ ζητάει από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα Facebook Twitter
Στίβεν Κίνγκ/Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Στίβεν Κίνγκ ζητάει από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή» έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στο X το πρωί της Δευτέρας. 

Την Κυριακή, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα. Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές από τη βιομηχανία του θεάματος, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς θέλουν επίσης ο πρόεδρος να παραιτηθεί. 

Ο Αμερικανός συγγραφέας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας την Κυριακή ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του» συμπλήρωσε. 

Οι ανησυχίες του για τον Μπάιντεν, μετά τη θλιβερή επίδοσή του στο ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος και των μακροχρόνιων χορηγών και υποστηρικτών του για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να νικήσει τον προκάτοχό του τον Νοέμβριο. 

«Δεν πηγαίνω πουθενά», λέει ο Τζο Μπάιντεν

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής να κάνει περισσότερες «απρογραμμάτιστες» εμφανίσεις. «Δεν πάω πουθενά» είπε στην παρέμβασή του στο MSNBC, ενώ προέτρεψε οποιονδήποτε θέλει την παραίτησή του από την προεδρική κουρσα να τον «προκαλέσει» στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη δυσφορία του για αυτό που αποκάλεσε μια προσπάθεια της «ελίτ» να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα εναντίον του Τραμπ, τον οποίο νίκησε το 2020. Όταν η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής Morning Joe, Μίκα Μπρζεζίνσκι, παρουσίασε έναν κατάλογο μεγάλων οργανισμών ΜΜΕ και αναλυτών, που τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την κούρσα, ο Μπάιντεν απέφυγε το ερώτημα. «Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν αυτά τα γνωστά ονόματα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν πηγαίνω πουθενά. Δεν πάω πουθενά. Δεν θα ήμουν υποψήφιος εάν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters, AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM