No.1

Μπάιντεν: «Έρχομαι στο Ισραήλ με ένα απλό μήνυμα: Δεν είστε μόνοι»

Μπάιντεν: Έρχομαι στο Ισραήλ με ένα απλό μήνυμα: Δεν είστε μόνοι, οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν. Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Πριν ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε μία 7λεπτη ομιλία αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς αλλά και τις αποφάσεις των ΗΠΑ για βοήθεια.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ήταν «εξοργισμένος και λυπημένος» για την τεράστια απώλεια ζωών από την χθεσινοβραδινή επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα.

«Ισραήλ, δεν είστε μόνοι σας», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα βαδίσουν δίπλα σου σε αυτές τις μαύρες μέρες». Το Ισραήλ θα είναι ένα ασφαλές εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος «σήμερα, αύριο και για πάντα», πρόσθεσε ενώ εξέφρασε την ευχή «ο Θεός να προστατεύει όλους εκείνους που εργάζονται για την ειρήνη, ο Θεός να σώσει αυτούς που βρίσκονται ακόμα σε κακό δρόμο».

Επισήμανε δε, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ειρήνη. Είναι σημαντικό μερικές φορές να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι - «άνθρωποι» που γεννήθηκαν με «αξιοπρέπεια» και «σκοπό. 

Χώρες όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ «μετρώνται με τη δύναμη του παραδείγματός» τους, είπε ο Τζο Μπάινετν, γι' αυτό «πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ειρήνη και να δημιουργήσουμε ένα μονοπάτι ώστε τόσο ο Ισραηλινός όσο και ο Παλαιστινιακός λαός να μπορούν να ζουν με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και ειρήνη».

Όσον αφορά τη βοήθεια από τις ΗΠΑ είπε ότι ζήτησε από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο να συμφωνήσει για την παράδοση «σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα» επισημαίνοντας η βοήθεια θα πάει σε αμάχους και όχι στη Χαμάς και τόνισε ότι το Ισραήλ είχε συμφωνήσει ότι η βοήθεια αυτή θα μπορούσε «να αρχίσει να κινείται από την Αίγυπτο στη Γάζα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην χρηματοδότηση των ΗΠΑ και ανακοίνωσε το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων ως «νέα χρηματοδότηση των ΗΠΑ για ανθρωπιστική βοήθεια τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη». Δεσμεύθηκε επίσης για ένα επικείμενο και «άνευ προηγουμένου» αμυντικό πακέτο για το Ισραήλ, το οποίο είπε ότι θα ζητούσε από το Κογκρέσο. αυτή την εβδομάδα.

Απευθυνόμενος στον ισραηλινό στρατό είπε ότι η χώρα τους «γεννήθηκε για να είναι ένα ασφαλές μέρος για τον εβραϊκό λαό του κόσμου» και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι μας» για να το επιτύχουν ξανά.

Ο Τζο Μπάινεν προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ωστόσο να μην τρελαθούν από οργή με τα όσα συμβαίνουν και είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων δεν συνδέονται με τη Χαμάς. Ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει επίσης, είπε ενώ σημείωσε πως όπως και στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ αισθάνεται «σοκαρισμένο. Πόνος. Οργή. Μια οργή που ρουφάει τα πάντα».

«Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται κατηγορηματικά την προστασία της ζωής των πολιτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάινετν.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian

 
Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM