Ισραήλ: Δεν υπάρχει επιβεβαίωση αν σκοτώθηκε ο Νασράλα

Ισραήλ: Δεν υπάρχει επιβεβαίωση αν σκοτώθηκε ο Νασράλα Facebook Twitter
Ένα παιδί παρακολουθεί το διάγγελμα του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα/ Φωτ.: EPA
0

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) πραγματοποίησε στοχευμένο πλήγμα στο κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που βρίσκεται κάτω από κατοικημένα κτίρια στο Dahieh, στην καρδιά της νότιας Βηρυτού. 

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαίωση σχετικά με το αν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε κατά την επίθεση, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές. 

Τις τελευταίες 24 ώρες, η αντεπίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ συνεχίστηκε σε όλο τον Λίβανο. Το IDF πραγματοποίησε εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο πλαίσιο μιας ευρείας αεροπορικής επιχείρησης για την αποδυνάμωση της υποδομής και των δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ, πραγματοποιήθηκαν πλήγματα σε στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία που η Χεζμπολάχ είχε κρύψει υπόγεια κάτω από κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού. Οι κάτοικοι αυτών των κτιρίων είχαν προειδοποιηθεί εκ των προτέρων να εκκενώσουν για την ασφάλειά τους.

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Ισραήλ με περίπου 200 πυραύλους και drones, στοχεύοντας περιοχές στις πόλεις Ναχαρίγια, Χάιφα, Τιβεριάδα, Σαφέντ και άλλες περιοχές της Γαλιλαίας.

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό (IAF) πραγματοποίησε επίσης επιθέσεις σε τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Τύρου, στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κτιρίων όπου η οργάνωση αποθήκευε τα όπλα της. Παράλληλα, το IDF ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον διοικητή της Μονάδας Πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, μαζί με άλλους διοικητές της μονάδας.

Με πληροφορίες από New York Times


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM