«Χρειαζόμαστε λιγότερους ΛΟΑΤΚΙ+ απόφοιτους» - Νέο ομοφοβικό παραλήρημα του Λευκού Οίκου

Χάρβαρντ: «Χρειαζόμαστε λιγότερους ΛΟΑΤΚΙ+ αποφοίτους» - Νέο ομοφοβικό παραλήρημα του Λευκού Οίκου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / EPA
0

Σε ομοφοβικές δηλώσεις προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, εν μέσω της πολύκροτης διαμάχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ με το Χάρβαρντ.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις προσπάθειές του «να γονατίσει το Χάρβαρντ», όπως σχολιάζουν οι New York Times, η Κάρολάιν Λέβιτ μιλώντας στο Fox News, ανέφερε πως οι ΗΠΑ χρειάζονται «λιγότερους ΛΟΑΤΚΙ+ απόφοιτους από το Χάρβαρντ».

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητα είναι η τελευταία εξέλιξη της στοχοποίησης του Χάρβαρντ, από την κυβέρνηση Τραμπ.

Το Υπουργείο Παιδείας «πάγωσε» χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το πανεπιστήμιο, αφού εκείνο αγνόησε τις εντολές του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τις πολιτικές DEI, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ να εγγράφει διεθνείς φοιτητές.

«Ο πρόεδρος ενδιαφέρεται περισσότερο να δώσει αυτά τα χρήματα των φορολογουμένων σε επαγγελματικές σχολές και σε προγράμματα κρατικών πανεπιστημίων, όπου προωθούνται αμερικανικές αξίες, αλλά – και κυρίως – όπου εκπαιδεύεται η επόμενη γενιά με βάση τις δεξιότητες που χρειαζόμαστε στην οικονομία και την κοινωνία μας: μαθητείες, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς», ανέφερε αρχικά η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους από αυτούς στη χώρα μας και λιγότερους απόφοιτους ΛΟΑΤΚΙ+ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Αυτή είναι η θέση της παρούσας κυβέρνησης», ξεκαθάρισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Χάρβαρντ δεν περιλαμβάνει προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές, με αντικείμενο που να σχετίζεται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Τα πιο δημοφιλή προπτυχιακά πτυχία στο πανεπιστήμιο είναι στην Οικονομετρία, στις Κοινωνικές Επιστήμες, στην Επιστήμη Υπολογιστών, στην Πολιτική Επιστήμη και Διακυβέρνηση και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, σύμφωνα με το College Raptor.

Ωστόσο όπως και άλλα πανεπιστήμια, το προσφέρει έναν κύριο και έναν δευτερεύοντα τομέα σπουδών, τις Σπουδές Γυναικών, Φύλου και Σεξουαλικότητας. Απόφοιτοι του προγράμματος έχουν στη συνέχεια εργαστεί σε σημαντικούς φορείς που μεταξύ άλλων στηρίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM