Γιατί ακτιβιστές άρπαξαν κέρινο ομοίωμα του Μακρόν από μουσείο

Γιατί ακτιβιστές της Greenpeace άρπαξαν κέρινο ομοίωμα του Μακρόν από μουσείο Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από πλάνα μετά την αρπαγή του κέρινου ομοιώματος του Μακρόν από μουσείο / Φωτ.: X
0

Ακτιβιστές της Greenpeace έκλεψαν ένα κέρινο ομοίωμα του Εμανουέλ Μακρόν, ένα από τα εκθέματα του μουσείου Grévin στο Παρίσι.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δύο γυναίκες και ένας άνδρας, προσποιούμενοι τους τουρίστες, εισήλθαν στο μουσείο και αφού άλλαξαν ρούχα, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του μουσείου, κατάφεραν να κλέψουν το άγαλμα, αξίας 40.000 ευρώ».

Οι ακτιβιστές εξήλθαν με το κέρινο ομοίωμα του Γάλλου προέδρου από μια έξοδο κινδύνου και στη συνέχεια, τοποθέτησαν τη φιγούρα μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία σε ένα κόλπο που είχε σκοπό να παροτρύνει τη Γαλλία να σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και λιπασμάτων από τη Ρωσία.

«Για εμάς, η Γαλλία παίζει ένα διπλό παιχνίδι», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζυλιάρ, (Jean-Francois Julliard), επικεφαλής της Greenpeace Γαλλίας.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ενσαρκώνει αυτόν τον διπλό λόγο: υποστηρίζει την Ουκρανία αλλά ενθαρρύνει τις γαλλικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τη Ρωσία».

Ο Ζυλιάρ δήλωσε ότι η Greenpeace στόχευσε τον Μακρόν επειδή έχει ιδιαίτερη ευθύνη, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος «οφείλει να είναι ο πρώτος» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που θα τερματίσει τα εμπορικά συμβόλαια με τη Ρωσία.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM