Φον ντερ Λάιεν: Θα αυστηροποιήσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία- Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με ηγέτες

Φον ντερ Λάιεν: Θα αυστηροποιήσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία- Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με ηγέτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πιο αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προανήγγειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Τζο Μπάιντεν με άλλους ηγέτες. 

Στην τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο, πέρα από την επικεφαλής της Κομισιόν, συμμετείχαν οι πρόεδροι της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, οι πρωθυπουργοί του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Στόχος της επικοινωνίας αυτής ήταν «να συζητηθεί η συνεχιζόμενη στήριξή μας στην Ουκρανία και οι προσπάθειες να καταστεί υπόλογη η Ρωσία, στο πλαίσιο του στενού συντονισμού μας», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες υποστηρίζουν σταθερά την Ουκρανία. Θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας και θα ενισχύσουμε την οικονομική βοήθεια και τη βοήθεια στην ασφάλεια προς την Ουκρανία», έγραψε στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ευχαριστώντας τον Αμερικανό πρόεδρο για αυτή τη «σημαντική» τηλεδιάσκεψη. «Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας», συμπλήρωσε. 

Στην ανάπτυξη Ταμείου Αλληλεγγύης για την Ουκρανία, για την άμεση υποστήριξη και ανοικοδόμηση της δημοκρατικής χώρας, αναφέρθηκε ο Σαρλ Μισέλ σε ανάρτηση που έκανε μετά την τηλεδιάσκεψη. «Συζητήσαμε την ανάγκη για περαιτέρω ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια», έγραψε ακόμη. 

Κυρώσεις του Καναδά στις κόρες του Πούτιν 

Στο μεταξύ και ο Καναδάς επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε βάρος των κορών του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Οι νέες κυρώσεις αφορούν 14 «στενούς συνεργάτες» του Ρώσου προέδρου. Ανάμεσά τους οι δύο κόρες του, Μαρία Βορόντσοβα και Κατερίνα Τικχόνοβα, τις οποίες απέκτησε με την πρώην σύζυγό του Λουντμίλα. Σε βάρος τους ήδη έχουν επιβάλει κυρώσεις η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία. 

«Ο Καναδάς θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να καταστήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους συνεργάτες του υπόλογους για την εμπλοκή τους στην εισβολή εναντίον της Ουκρανίας από το ρωσικό καθεστώς», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί.

Η σύζυγος του Σεργκέι Λαβρόφ, Μαρία Λαβρόβα, όπως και η κόρη του Εκατερίνα Βινοκούροβα, μπήκαν επίσης στη λίστα των καναδικών κυρώσεων, που προβλέπουν δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, απαγόρευση των συνδιαλλαγών και αδυναμία να ταξιδέψουν στον Καναδά.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΗΠΑ

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM