Επεισόδια στο Μιλάνο μετά τον θάνατο 19χρονου μετανάστη

Επεισόδια στο Μιλάνο μετά τον θάνατο 19χρονου μετανάστη Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Επεισόδια σημειώνονται στο Μιλάνο τις τελευταίες δύο ημέρες, μετά τον θάνατο 19χρονου μετανάστη.

Οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σημειώνονται στην περιοχή Κορβέτο, στο Μιλάνο, όπου ζουν πολλοί μετανάστες ή παιδιά μεταναστών που έχουν όμως γεννηθεί στην Ιταλία. 

Νωρίτερα σήμερα, περί τους 100 διαδηλωτές πέταξαν καπνογόνα και μολότοφ, ενώ η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων.

Ήδη, ειδικοί κάνουν λόγο για ιταλική «μπανλιέ», αναφερόμενοι στην αντίστοιχη κατάσταση που είχε ζήσει προ ετών η Γαλλία, καθώς τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας στην περιοχή μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικό μείγμα.

O θάνατος του 19χρονου Αιγύπτιου Ράμι Ελγκάμλ, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης σε μηχανάκι που οδηγούσε ένας 22χρονος, πυροδότησε την ένταση. Σύμφωνα με τις αρχές, το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ αυτοκίνητο των καραμπινιέρων προσπαθούσε να φτάσει το μηχανάκι και να πραγματοποιήσει έλεγχο. Την ώρα που και τα δυο μέσα είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ο 22χρονος έχασε τον έλεγχο και το μηχανάκι προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοίχο.

Το βράδυ της Τρίτης, διαδηλωτές προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε λεωφορείο, σταθμευμένα αυτοκίνητα και έκαψαν κάδους απορριμμάτων. Ένας νέος 21 ετών, με καταγωγή από το Μαυροβούνιο, συνελήφθη από την αστυνομία. Ορισμένοι διαδηλωτές σήκωσαν πανό που έγραφε «θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για τον θάνατο του Ράμι».

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η νεκροψία του νέου που έχασε την ζωή του στην περιοχή Κορβέτο πρόκειται να γίνει την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM